Ελλάδα

Πανικός και πάλι στην Κίνα με τον κορωνοϊό

Πανικός και πάλι στην Κίνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να κάνουν λόγο για ένα νέο τεράστιο κύμα μολύνσεων από τον κορωνοϊό! Αναφέρουν μάλιστα ότι έως και 37 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί μέσα σε μια ημέρα και 248 εκατομμύρια τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου.

Αν οι αριθμοί πραγματικά αληθεύουν, σημαίνουν ότι περίπου το 18% του πληθυσμού φέρεται να έχει τη νόσο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι κατά την διάρκεια εσωτερικής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, τα αποτελέσματα της οποίας διέρρευσαν στον τύπο. Παρά την σκληρή πολιτική «μηδενικού κορωνοϊού» που ακολούθησε η χώρα για σχεδόν τρία χρόνια, απ’ ότι φαίνεται δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος.

Τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ιός έχει χτυπήσει πάνω από τους μισούς κατοίκους στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο και την επαρχία Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα. Το Σετσουάν είναι επίσης μία από τις τρεις επαρχίες με πάνω από 20 εκατομμύρια μολύνσεις, ενώ έξι άλλες επαρχίες και πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, έχουν μολυσμένο πληθυσμό μεταξύ 10 και 20 εκατομμυρίων, αναφέρουν οι εκτιμήσεις.

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button