Κόσμος

Παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής ο Μαρκ Ταραμπέλα – Galaksias.com


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, 18:39

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα παραιτήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου από μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου (DARP), λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στο σκάνδαλο Qatargate.

Ο Βέλγος σοσιαλιστής είναι ο ένας από τους δύο ευρωβουλευτές, – ο άλλος είναι ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο- που βρίσκονται αντιμέτωποι με την άρση της ασυλίας τους, εν μέσω ισχυρισμών ότι πολιτικοί της ΕΕ δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο. Ο Ταραμπέλα πάντως έχει επανειλημμένα επιμείνει για την αθωότητά του.

«Δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση υπό τις τρέχουσες συνθήκες προς το συμφέρον της καλής συνέχισης των δραστηριοτήτων της DARP» έγραψε η Χάνα Νόιμαν, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων που προεδρεύει της DARP, σε ένα email προς τα μέλη της αντιπροσωπείας, δημοσιεύει το Politico.

Η Νόιμαν πρόσθεσε ότι η επόμενη συνάντηση της DARP θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, «για να γίνει απολογισμός του αντίκτυπου του Qatargate στις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες του Κόλπου.

Πάντως, ο Μαρκ Ταραμπέλα είχε ήδη αποχωρήσει από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας είχε προηγουμένως ανακαλέσει την ιδιότητά του ως μέλους.

Ο Αντρέα Κοτσολίνο, ο Ιταλός ευρωβουλευτής των S&D που αντιμετωπίζει επίσης άρση της ασυλίας του και αρνείται ότι έχει κάνει κάποιο αδίκημα, αποχώρησε επίσης από την πολιτική του ομάδα στο Κοινοβούλιο.

Η απόφαση του Ταραμπέλα να παραιτηθεί από την DARP έρχεται μία ημέρα αφότου η συνάδελφός του και βουλευτής του S&D, Μαρία Αρενά, παραιτήθηκε οριστικά από τον ρόλο της προέδρου της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button