Ελλάδα

Περιφρονεί τους μαστιχοπαραγωγούς το Υπουργείο – Galaksias.com

«Περιφρόνησης συνέχεια από την κυβέρνηση στις ανάγκες και τα αιτήματα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ). Αυτή τη φορά η κυβέρνηση αγνόησε πλήρως τις προτάσεις που είχε υποβάλει και δια ζώσης στον Υπουργό αντιπροσωπεία της ΕΜΧ, όπως φαίνεται στην Πρόκληση της δράσης «Σχέδια Βελτίωσης» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που αναρτήθηκε για διαβούλευση», σημειώνει με σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Φαίνεται πως στην κυβέρνηση ΝΔ έχουν βγάλει το συμπέρασμα πως επειδή η ΕΜΧ ακμάζει, οι μαστιχοπαραγωγοί δεν έχουν ανάγκη ειδικής στήριξης.
Τούτο είναι αναγκαίο, όχι φυσικά ως πριμοδότηση της μαστίχας έναντι άλλων καλλιεργειών, αλλά ως αντιστάθμισμα στις ειδικές ανάγκες της μοναδικής αυτής καλλιέργειας, αλλά και της νησιωτικότητας», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη στάση του Υπουργείου για μια σειρά από προγράμματα – νέοι αγρότες, στήριξη μικρών νησιών του Αιγαίου, και φυσικά το πολύπαθο μέτρο της δάσωσης“, επί των οποίων ο Α. Μιχαηλίδης έχει καταθέσει ερωτήσεις δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου το προηγούμενο διάστημα και καταλήγει πως «Η κυβέρνηση της ΝΔ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο κ. Μηταράκης προσωπικά είναι υπόλογοι για αυτήν την απουσία πλαισίου στήριξης της μαστιχοπαραγωγής».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button