Ελλάδα

Ρέθυμνο: Πώς θα γλιτώσει η πόλη από τον κυκλοφοριακό «στραγγαλισμό» (βίντεο) – ΡέθυμνοΣε θέση «μάχης» έχουν τεθεί σύσσωμοι οι αυτοδιοικητικοί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ρεθύμνου, διεκδικώντας την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της πόλης, πριν κατασκευαστεί ο νέος ΒΟΑΚ, προκειμένου να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά το κέντρο


 

  • «Ενιαίο μέτωπο» του Ρεθύμνου για τον περιφερειακό δρόμο
  • Ηχηρό «παρών» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης
  • Σχεδιάζεται «απόβαση» και στο υπουργείο Υποδομών
  • Παρουσία Κεφαλογιάννη – Ξανθού η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Ρεθύμνου

Όπως συμφωνήθηκε στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αρχικά η ρεθυμνιώτικη αποστολή με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρινάκη, αναμένεται να δώσει «ηχηρό παρών» στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο Ηράκλειο, ενώ αμέσως μετά σχεδιάζεται «απόβαση» στο υπουργείο Υποδομών. 

Με μία γραπτή πολυσέλιδη πρόταση και με επικεφαλής της αποστολής τον δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη, το Ρέθυμνο ετοιμάζεται να δώσει «ηχηρό παρών» αρχικά στην συνεδρίαση της Τετάρτης του περιφερειακού συμβουλίου στο Ηράκλειο και σε δεύτερο χρόνο στο υπουργείο Υποδομών, διεκδικώντας την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Ρεθύμνου και την αναβάθμιση των τριών κόμβων εισόδου, που θα απαλλάξουν τον πόλη από τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό «στραγγαλισμό» της. 

Βάσει του Τεχνικού Επιμελητηρίου τα τέσσερα τμήματα του περιφερειακού είναι από το:  

  • Α τμήμα: Πανεπιστήμιο Γάλλου – Διασταύρωση Αγιωβασιλιώτικου δρόμου (χωρίς μελέτη)
  • Β τμήμα: Διασταύρωση Αγιωβασιλιώτικου δρόμου – Θεοτοκοπούλου (προμελέτη)
  • Γ τμήμα: Θεοτοκοπούλου – ΕΛΜΕΠΑ Περιβόλια (τελική μελέτη)
  • Δ τμήμα: Περιβόλια – κόμβος Αμαρίου (χωρίς μελέτη)

(πανεπιστήμιο Γάλλου έως την διασταύρωση του Αγιωβασιλιώτικου δρόμου, όπου δεν υπάρχει μελέτη. Από την διασταύρωση του Αγιωβασιλιώτικου έως την Θεοτοκοπούλου, όπου υπάρχει προμελέτη. Από την Θεοτοκοπούλου έως το ΕΛΜΕΠΑ στα Περιβόλια, όπου υπάρχει τελική μελέτη και από τα Περιβόλια έως τον κόμβο Αμαρίου, όπου επίσης δεν υπάρχει μελέτη). 

Στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ρεθύμνου συντάχθηκαν με την τοπική κοινωνία ως προς την αναγκαιότητα του έργου, το οποίο θα πρέπει να γίνει πριν την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ. 

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αρχικά σχολίασαν την δέσμευση του υπουργείου πως οι μελέτες του περιφερειακού θα χρηματοδοτηθούν δια της τεχνικής έκθεσης του ΒΟΑΚ, όμως επέμειναν στην εξασφάλιση δέσμευσης και για την κατασκευή του έργου. 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button