Πολιτισμός

Ραντεβού με την ιστορία, τη φωτογραφία και το φεστιβάλ ταινιών του Κλερμόν-Φεράν

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους άνοιξε τις πόρτες του στη Γαλλία. Πρόκειται για το Κλερμόν-Φεράν, στο οποίο θα προβληθούν 400 φιλμ από όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο, προσφέροντας έτσι ένα πανόραμα της κινηματογραφικής δημιουργίας του σήμερα. Το παρθενικό φεστιβάλ ξεκίνησε το 1979 ως μέρος φοιτητικής λέσχης κινηματογράφου αλλά πλέον έχει απογειωθεί και υποδέχεται χιλιάδες επαγγελματιές δημιουργούς από κάθε περιοχή της υφηλίου.

Στη Δανία και το διάσημο μουσείο Λουιζιάνα, που πήρε το όνομά του από τις τρεις συζύγους του αρχικού ιδιοκτήτη του κτιρίου, ξεκινάει το 2023 με μια ιδιαίτερη έκθεση. Μέχρι τον Απρίλιο, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν την πρώτη έκθεση της Ινδής φωτογράφου Γκαουρί Γκιλ. Η πολυβραβευμένη φωτογράφος έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις σπουδαιότερες της Ινδίας και συνηθίζει να αποτυπώνει περιθωριοποιημένες κοινότητες και έντονα συναισθήματα στις συλλογές της.

Στο Βουκουρέστι, μία ιστορική και αρχαιολογική έκθεση καταρρίπτει συνεχώς τα ρεκόρ επισκεψιμότητας στο εθνικό μουσείο ιστορίας της Ρουμανίας. Αφορά τη Δακία, την περιοχή που βρίσκονται σήμερα η Ρουμανία και η Μολδαβία. Αυτός ο πολιτισμός του 2ου αιώνα προ Χριστού, είχε πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά για τους Ρουμάνους. Στην έκθεση φιλοξενούνται αντικείμενα εκείνης της περιόδου, κοσμήματα, κεραμικά και ό,τι συνέλεξε το εθνικό μουσείο από 45 μικρότερα μουσεία της Ρουμανίας και της Μολδαβίας.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button