Πολιτισμός

Ραντεβού με τρία σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα στην Ευρώπη

«Μονέ-Μίτσελ»-Fondation Louis Vuitton

Μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις του χειμώνα πραγματοποιείται στο Παρίσι. Δύο γίγαντες της ζωγραφικής συναντιούνται στο Fondation Louis Vuitton: Ο ιμπρεσιονιστής Κλοντ Μονέ και η λαμπρή εκπρόσωπος του αμερικανικού εξπρεσιονισμού Τζόαν Μίτσελ σε ένα δυναμικό διάλογο χρωμάτων, μορφών και εκφραστικών μέσων. 

Το κοινό τους στοιχείο; Η αγάπη για τη φύση και το γαλλικό τοπίο. Πρωταγωνιστής το χωριό Ζιβερνί, στο οποίο έζησαν και οι δύο καλλιτέχνες. Μέχρι 27/2.

 «Σορόγια, Οι αρχές» – Μουσείο Σορόγια

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τον θάνατο του Ισπανού ζωγράφου Χοακίν Σορόγια, το Μουσείο του στην Μαδρίτη παρουσιάζει την έκθεση «Σορόγια, Οι αρχές» που ανατρέχει στις αρχές της καλλιτεχνικής του διαδρομής, από το 1878 έως το 1884. 

Ένα σύντομο ταξίδι σε πίνακες, ακουαρέλες, σχέδια και φωτογραφίες που προσεγγίζουν την καλλιτεχνική του εκπαίδευση στη γενέτειρά του Βαλένθια και αναδεικνύουν μια ελάχιστα γνωστή περίοδο του δημιουργού, που οι συνθέσεις του γοήτευσαν την υφήλιο. Μέχρι 19/2.

 «Σουρεαλισμός και Μαγεία: Η μαγεμένη νεωτερικότητα» – Μουσείο Μπαρμπερίνι

Το Μουσείο Μπαρμπερίνι στο Πότσδαμ της Γερμανίας φιλοξενεί μια έκθεση που εστιάζει στην μαγεία και το μυστήριο που κρύβεται στα έργα του σουρεαλισμού. Τίτλος της: «Σουρεαλισμός και Μαγεία: Η μαγεμένη νεωτερικότητα». Στο επίκεντρο του σουρεαλιστικού κινήματος ήταν η στροφή προς τον ονειρικό κόσμο, το ασυνείδητο και το παράλογο. 

Πολλοί καλλιτέχνες του πρώιμου σουρεαλισμού ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το υπερφυσικό, τη μαγεία, ενώ η αλχημεία και τα αποκρυφιστικά σύμβολα ήταν εμφανή σε πολλά έργα τους. Μέχρι 29/1.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button