Οικονομία

Σε εταιρεία επενδύσεων μετατρέπεται η Intracom Holdings


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, 04:42

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (20/12) η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι εισηγήσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, περί μεταβολής της έδρας της εταιρείας, εκλογής νέου ΔΣ και επαναπροσδιορισμού της Επιτροπής Ελέγχου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της εταιρείας, Σωκράτης Κόκκαλης, σκιαγραφώντας το νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τόνισε την αυξανόμενη σημασία που αποκτούν οι χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες στην οικονομία, θέτοντας τη διαμεσολάβηση μεταξύ κεφαλαίων και επενδύσεων, ως τη βασικότερη και πιο επωφελή λειτουργία της κοινωνίας. Η Intracom, με ισχυρά διαθέσιμα και δυνατότητα μόχλευσης που μπορεί να της εξασφαλίσει επενδυτική ικανότητα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, θα ενταχθεί σε αυτό το περιβάλλον χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και θα επικεντρωθεί σε βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά προτίμηση σε τομείς στους οποίους η εταιρεία έχει συγκεντρώσει εμπειρία, που θα έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν σημαντικά κέρδη.

Συνεχίζοντας τη συλλογιστική του, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι πλέον η παρουσία του ομίλου στον χώρο της παραγωγής δεν είναι η πιο επωφελής λύση. Για το λόγο αυτό, αλλά και λόγω της ολιγωρίας της ελληνικής πολιτείας ως προς την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν συζητήσεις για πώληση της IDE, μιας σύγχρονης και πρωτοπόρας αμυντικής βιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή ωστόσο, οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν καταλήξει σε ανακοινώσιμο αποτέλεσμα.

«Η Intracom μετατρέπεται σε 100% εταιρεία επενδύσεων, που αξιοποιώντας τα κεφάλαιά της για διείσδυση σε νέες αγορές, θα αποφέρει σημαντικές αποδόσεις. Θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση με τα κατάλληλα εργαλεία. Διαθέτουμε ικανά στελέχη και εμπειρία 45 χρόνων και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουμε στους μετόχους μας υψηλές αποδόσεις» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button