Ελλάδα

Σκορπούν τον θάνατο με φόλες στα ζώα σε Σκαλάνι και Ρέθυμνο – Τραγικός απολογισμός (vid) – Ηράκλειο – Galaksias.comΚραυγαλέα περιστατικά μαζικής εξόντωσης γατιών και σκυλιών στην πόλη του Ρεθύμνου και στο Σκαλάνι Ηρακλείου, καταγράφηκαν τον μήνα Ιανουάριο

  • Θανάτωσαν σκυλιά, γάτες και ένα γεράκι
  • Οι έρευνες της θηροφυλακής με σκύλο ανιχνευτή επιβεβαίωσαν την κτηνωδία
  • Η αστυνομία αναζητά τα στοιχεία αυτών που σκόρπισαν τον θάνατο στα ζώα

Με απανωτά κρούσματα εντοπισμού νεκρών ζώων έκλεισε ο Ιανουάριος για τις ομάδες ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της Κρήτης, με πλέον κραυγαλέα τα περιστατικά μαζικής εξόντωσης γατιών και σκυλιών στην πόλη του Ρεθύμνου και στο Σκαλάνι Ηρακλείου.

Η έρευνα σκύλου ανιχνευτή στην περιοχή βορεινά Κακούρια του Σκαλανίου, αποκάλυψε μαζική δηλητηρίαση σκυλιών, μίας γάτας, αλλά και ενός γερακιού, λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια του οικισμού.

Όπως εξηγεί ο θηροφύλακας Σπύρος Νηστικάκης, η τοξική ουσία που χρησιμοποιήθηκε ήταν τόσο ισχυρή ώστε τα άτυχα ζώα πρόλαβαν να κάνουν μόλις λίγα βήματα από την σακούλα με τα υπολείμματα κρέατος που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Την προηγούμενη ημέρα κάτοικος της περιοχής είχε εντοπίσει νεκρά άλλα δύο σκυλιά.

Δείγματα από το γεράκι, αλλά και την ισχυρή τοξική ουσία που χρησιμοποίησε ο δράστης της μαζικής δηλητηρίασης αδέσποτων στο κέντρο του Ρεθύμνου, εξετάζονται τοξικολογικά στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button