Πολιτική

Στη Χειμάρρα ο Μητσοτάκης – Συναντάται με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022, 11:35

Στη Χειμάρρα έφθασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή την ώρα επισκέπτεται το ελληνικό σχολείο Όμηρος.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού επί Αλβανικού εδάφους είναι η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη.

Εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν στη Δερβίτσανη ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα, ενώ στη Λειβαδιά η υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Μιρέλα Κουμπάρο.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

H επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρείται ιστορική, καθώς ο τελευταίος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τις συγκεκριμένες περιοχές ήταν ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το ταξίδι του από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας “Ιωάννης Καποδίστριας” όπου προσγειώθηκε το πρωθυπουργικό Falcon, από το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο Chinook της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να ξεκινήσει την περιοδεία του στη Νότια Αλβανία.

Article inline ad #5

Η επίσκεψη επρόκειτο να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τον κ. Μητσοτάκη, συνοδεύουν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας και Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button