Πολιτική

Στις φυλακές του Χάρεν ο πατέρας της Καϊλή για να δει την κόρη του


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022, 12:55

Στις φυλακές του Χάρεν έφτασε πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής (23/12) ο πατέρας της Εύας Καϊλή για να δει την κόρη του. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας της Εύας Καϊλή βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής περιμένοντας να αρχίσει το επισκεπτήριο στις 12 το μεσημέρι. Επιτέθηκε στην κάμερα και είπε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση.  Πολύ πιθανό μέσα στην ημέρα να έρθει στις φυλακές και ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν για ακόμη ένα μήνα αποφάσισαν την Πέμπτη (22/12) οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι.

Οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή δεν θα ασκήσει έφεση. 

 

 

Το σκεπτικό της απόφασης για την παράταση της προφυλάκισης – Τα τρία στοιχεία  θεωρείται ύποπτη φυγής

Article inline ad #5

εκτιμάται ότι μπορεί να καταστρέψει στοιχεία που αφορούν στην έρευνα και μπορούν να οδηγήσουν και σε περαιτέρω αποκαλύψεις

μπορεί να έρθει σε επαφή με υπόπτους αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στην εν εξελίξει έρευνα

Στις φυλακές επιτρέπειται να βλέπει το παιδί της αλλά η διαδικασία δεν έχει γίνει γνωστή, είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, αν θα μπορεί δηλαδή να το βλέπει για κάποιες ώρες ή να το έχει συνέχεια μαζί της.

Τι θα γίνει με το παιδί της Εύας Καϊλή

«Οι φυλακές του Χάρεν έχουν δεχτεί τους πρώτους φυλακισμένους εδώ και λίγους μήνες, είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στο Βέλγιο από πλευράς σωφρονιστικού καταστήματος και υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας και παιδιών» είπε ο δικηγόρος στις Βρυξέλλες Νίκος Κορογιαννάκης μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (23/12)

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε και ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν, εξηγώντας τους λόγους που η Εύα Καιλή δεν άσκησε έφεση. «Κάθε 30 μέρες μπορεί να επανέρχεται κατόπιν αιτήσεως ενώπιον του αρμόδιου δικαστή ο προφυλακισμένος και να ζητεί την επανεξέταση της υποθέσεως του και της προφυλάκισής του» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι από το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας και της αποφάσεως, έκριναν οι συνήγοροί της ότι δεν είχε πολύ νόημα. Εξάλλου η έφεση εκδικάζεται εντός 15 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τον ένα μήνα που πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, προφυλακισμένη, θα έπρεπε να περιμένει τον μισό εξ αυτού για να εκδικαστεί η έφεση. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί σε εφετειακό βαθμό η υπόθεσης».

Πηγή: ΕΡΤ 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button