Ελλάδα

Συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον διαγωνισμό προτύπων μονολόγων – Galaksias.com

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής που διοργανώνει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και ο οποίος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δεκάδων δήμων από όλη την χώρα.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία αλλά και το κίνητρο σε συγγραφείς και ερμηνευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδος, να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων, διάρκειας 15′ (σκηνικής παρουσίας) ενώπιον κριτικών επιτροπών. Τον μονόλογο μπορεί να ερμηνεύσει είτε ο συγγραφέας είτε ηθοποιός, όμως όποιος ερμηνεύσει ενώπιον της προκριματικής επιτροπής είναι υποχρεωτικό να ερμηνεύσει και ενώπιον της κριτικής επιτροπής του ημιτελικού και του τελικού. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να μετάσχουν στην προκριματική φάση καλούνται μέχρι την 30ή Μαρτίου να υποβάλλουν συμμετοχή.

Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών, οι προερχόμενοι από όλο τον Νομό Σάμου, θα μετάσχουν στην προκριματική φάση που θα διεξαχθεί στην πόλη της Σάμου, ενώπιον κριτικής επιτροπής που θα συσταθεί το προσεχές διάστημα από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι διακριθέντες στην τοπική προκριματική φάση που θα διεξαχθεί το διάστημα από 27 έως 30 Απριλίου 2023, θα προκριθούν στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στο θέατρο Παραμυθίας στην Αθήνα στις 19-20-21 Μαΐου.

Η επιτροπή του ημιτελικού θα επιλέξει 6 τουλάχιστον μονολόγους (έως 8 ) οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον διαφορετικής επιτροπής και κοινού, στο θέατρο Παραμυθίας στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2023. Να σημειώσουμε ότι πέρυσι από τη Σάμο την 4η θέση επί εννέα διαγωνιζομένων κατέλαβαν η Έλενα Χουσνή (συγγραφέας) και η Παρθενόπη Αρμενάκη για τον πρωτότυπο μονόλογο «Σώπα μη μιλάς». Επίσης ο συγκεκριμένος πρωτότυπος μονόλογος έλαβε τιμητικό έπαινο.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button