Ελλάδα

Συνάντηση Αγοραστού – Μαράβα για το Γεωπάρκο Μετεώρων – Galaksias.com

Για το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης και τη διαδικασία αναγνώρισης του ως Παγκόσμιου Γεωπάρκου της  UNESCO συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  και ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας σε συνάντηση που είχαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Ο Δήμαρχος Πύλης ευχαρίστησε τον  κ. Αγοραστό για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ΟΦΥΠΕΚΑ και αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή της Πύλης.

Πρόκειται για μια δράση που ανοίγει ένα νέο,  δυναμικό  κεφάλαιο  τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή,  μέσα από την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και των γεωλογικών της μνημείων. Οδηγεί σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Μαράβα για τη διαδικασία κατάρτισης και υποβολής του Φακέλου Υποψηφιότητας για την αναγνώριση του Γεωπάρκου Μετεώρων- Πύλης  ως Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO, που ολοκλήρωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον ΟΦΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων. Η αξιολόγηση θα γίνει  στις αρχές του καλοκαιριού,  στο πλαίσιο επίσκεψης της Διεθνούς Επιτροπής της UNESCO στην περιοχή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button