Πολιτική

Συναντήσεις στο Λονδίνο είχε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για θέματα ψηφιοποίησης του κράτους

Μια σειρά συναντήσεων είχε ο υπουργός Ψηφιακής Διακύβερνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο ώστε να συζητήσει για την ψηφιοποίηση ενός νέου κράτους «πιο απλού, αποτελεσματικού και φιλικού προς τον πολίτη».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε, σε ανάρτησή του στο Facebook, πως «στο Λονδίνο είχα τη χαρά να συναντήσω τον Alex Burghart, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και βουλευτή των Συντηρητικών, καθώς και τον Tom Read, επικεφαλής της υπηρεσίας της κυβέρνησης υπεύθυνης για την ψηφιοποίηση δημοσίων υπηρεσιών (GDS)».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι «το gov.uk, η ψηφιακή πύλη του Βρετανικού δημοσίου, υπήρξε σημείο αναφοράς κατά τον σχεδιασμό του δικού μας gov.gr.

Οι υπηρεσίες τους, όπως και αυτές του υπουργείου μας, μοιράζονται τον ίδιο στόχο: να θέσουν τις βάσεις για ένα νέο κράτος, πιο απλό, αποτελεσματικό, και φιλικό προς τον πολίτη. Παρουσιάσαμε καλές πρακτικές, όπως αυτή της οργάνωσης του εμβολιασμού κατά του COVID-19, και συζητήσαμε για τις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας. Τους ευχαριστώ για την εποικοδομητική συζήτηση».

To άρθρο Συναντήσεις στο Λονδίνο είχε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για θέματα ψηφιοποίησης του κράτους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button