Πολιτική

Τηλεδειάσκεψη Σταϊκούρα με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή κρίση

Τηλεδιάσκεψη είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager.

Ο Υπουργός Οικονομικών έκανε την τηλεδιάσκεψη το απόγευμα, με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Margrethe Vestager, με αντικείμενο τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη νομοθετική πρωτοβουλία των ΗΠΑ για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).

Συζητήθηκαν επίσης πιθανοί τρόποι αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλήσεις που δημιουργούν οι εξελίξεις αυτές.

Επί των παραπάνω θεμάτων, η ελληνική πλευρά είχε προβεί σε αρχική τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Ecofin που έγινε προχθές, Τρίτη 17 Ιανουαρίου. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε πιο αναλυτικά την τοποθέτηση αυτή, η οποία θα εξειδικευθεί σε τεχνικό επίπεδο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης, ο κύριος Σταϊκούρας ενημέρωσε την κυρία Vestager για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της ΛΑΡΚΟ.

To άρθρο Τηλεδειάσκεψη Σταϊκούρα με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή κρίση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button