Ελλάδα

Τον Μακαριστό Μητροπολίτης της κυρού Χρυσόστομο μνημόνευσε η Χλκίδα – Galaksias.com

Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, επί τη ανακομιδή του ιερού του Λειψάνου, πανηγύρισε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 η Εκκλησία της Χαλκίδος στο Ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Οδηγήτριας Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων των Εφημερίων της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα, των Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και Χαραλάμπους Ταραμίγκου.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο περιεχόμενο της εορτής, αλλά και στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη, 1974-2001), ο οποίος εποίμανε θεάρεστα την Ι. Μητρόπολη επί 27 και ήμισυ έτη και εκοιμήθη κατά την εορτή του συνωνύμου του Αγίου το έτος 2010. Αμέσως μετά, ακολούθησε το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου.

Μετά την απόλυση της Θείας λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους παραπάνω Κληρικούς, επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου τέλεσε αρτοκλασία, που είχε ετοιμάσει η σχολική κοινότητα και μίλησε στους μαθητές για την συμβολή των τριών Ιεραρχών στην εκπαίδευση και την ελληνική γλώσσα.

The post Τον Μακαριστό Μητροπολίτης της κυρού Χρυσόστομο μνημόνευσε η Χλκίδα appeared first on STEREA NEWS.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button