Πολιτική

Το τηλεφώνημα της Εύας Καϊλή στην Μαρί Αρένα μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι και οι σχέσεις της Βελγίδας με τον Παντσέρι

Στις σχέσεις της Μαρί Αρένα με τον Αντόνιο Παντσέρι αλλά και στο τηλεφώνημα της Εύας Καϊλή στην Βελγίδα ευρωβουλευτή εστιάζει δημοσίευμα της Le Soir για το Qatar gate.

Σύμφωνα με την Le Soir, η Μαρί Αρένα, το όνομα της οποίας εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Qatar gate όπως αυτό της Εύας Καϊλή, είχε εκατοντάδες τηλεφωνήματα με τον Αντόνιο Παντσέρι. Συγκεκριμένα, υπήρξαν 389 κλήσεις από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Την ίδια περίοδο ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε με τον Παντσέρι 437 κλήσεις. Η ίδια η Αρένα πάντως σε κατάθεσή της έχει δικαιολογήσει τις συχνές επαφές λέγοντας πως ο Παντσέρι ήταν συνάδελφος στη και φίλος της.

Η Μαρί Αρένα σιαδέχτηκε τον Αντόνιο Παντσέρι ως επικεφαλής της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2019.

Για τη ΜΚΟ «Fight Impunity» του Παντσέρι, δήλωσε πως δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση

Το τηλεφώνημα της Εϋας Καϊλή μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου

Η Le Soir αναφέρεται και στην Εύα Καϊλή, λέγοντας πως στις 9 Δεκεμβρίου, μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι τηλεφώνησε στον σύντροφό της αλλά και στον Παντσέρι και δεν τους βρήκε. Ανήσυχη λοιπόν τηλεφώνησε στην Μαρί Αρένα και στον Μαρκ Ταραμπέλα, που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η Καϊλή δήλωσε: «προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι- που μιλάει μόνο ιταλικά – αλλά δεν μπορούσα να τον βρω. Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπελά και στη συνέχεια με τη Μαρί Αρενά. Μου είπαν ότι δεν ήξεραν γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε. Ο Παντσέρι δεν μιλάει αγγλικά, οπότε προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του».

Την επικοινωνία αυτή επιβεβαιώνει και η ίδια η Αρένα.«Μου τηλεφώνησε η Εύα Καϊλή. Ήμουν σε συνέδριο. Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Της είπα να ηρεμήσει μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω πως απευθύνθηκε στους Ευρωβουλευτές της πολιτικής της ομάδας» είπε η Αρένα.

Υπενθυμίζεται πως για την Μαρί Αρένα δεν υπάρχει απόφαση άρσης της ασυλίας της. Η απόφαση αυτή ωστόσο πάρθηκε για τον Μαρκ Ταραμπέλα και τον Αντρέα Κοτζολίνο, όπως και για την Εύα Καΐλή.

 

To άρθρο Το τηλεφώνημα της Εύας Καϊλή στην Μαρί Αρένα μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι και οι σχέσεις της Βελγίδας με τον Παντσέρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button