Media

Η πιο εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες

Συνταγή για φοβερούς κουραμπιέδες από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. βούτυρο, αιγοπρόβειο ή τύπου Κερκύρας
220 γρ. ζάχαρη άχνη
2 στικ βανίλια σε σκόνη
1 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο
200 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
1 κ.γ. ανθόνερο
Για το σερβίρισμα

300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ανθόνερο

 

Εκτέλεση:

Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.

Μόλις μπει η ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βουτύρου αλλά με το xτύπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα.

Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο. Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, εκτός μίξερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Η ζύμη πρέπει να σπάει, να είναι σαν τρίμμα, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Βάζουμε γάντια στα χέρια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (30 γρ.) και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη και να μη σπάσουν όσο ψήνονται.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.

Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.

Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.

Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

 

Tip
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ.
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΑΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟΙ… ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΤΕ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΛΗΡΥΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΜΠΙΣΚΟΤΟ!

*ΣΤΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΕΞΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ 100 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΑΠΟ ΤΑ 300 ΓΡ. ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ) ΩΣ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΝΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button