Τεχνολογιά

Η nrg κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα – Galaksias.gr

«Αν πάρω ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα μπορώ να κάνω ταξίδια εκτός πόλης;». Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολούν όλους όσους θέλουν να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ας είμαστε ειλικρινείς, η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν είναι μια υπόθεση «παίξε γέλασε». Όπως η αγορά κάθε αυτοκινήτου αλλά ιδιαιτέρως του ηλεκτρικού.

Η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι σχετικά καινούργιο στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Είναι το μέλλον, είναι η επόμενη μέρα. Είμαστε όμως έτοιμοι γι’ αυτό; Δεν είναι τυχαίο το ερώτημα πολλών «μπορώ να κάνω ταξίδια εκτός πόλης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Που θα το φορτίζω;».

Ευτυχώς, κάποιοι έχουν πάρει πιο… «ζεστά» από άλλους την υπόθεση ηλεκτροκίνηση. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου πολλά, πολλές φορές, γίνονται… αργά, υπάρχει μια εταιρία που θέλει να δώσει ώθηση στην ηλεκτροκίνηση. Πως; Με φορτιστές σε όλο και περισσότερα σημεία. Για να δώσει την απάντηση «ναι» στο ερώτημα: «μπορώ να κάνω ταξίδια εκτός πόλης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο».

Είναι η nrg, η εταιρεία ενέργειας που κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα, για κάθε οδηγό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πως; Με το δίκτυο incharge, το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα.

Το δίκτυο φόρτισης incharge

Με τους 57 ταχυφορτιστές που έχουν εγκατασταθεί σε στρατηγικά σημεία του εθνικού δικτύου και στα πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Shell και Avin του ομίλου Motor Oil, καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου. Με αυτούς τους προηγμένης τεχνολογίας ταχυφορτιστές, που είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του σε λιγότερο από μισή ώρα, προσφέρεται πλέον η δυνατότητα στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ταξιδέψουν όπου θέλουν σε όλη τη χώρα, με ευκολία και ασφάλεια. 

Το πανελλαδικό δίκτυο incharge διαθέτει συνολικά περισσότερες από 500 θέσεις φόρτισης, με φορτιστές και ταχυφορτιστές σε πάνω από 330 σημεία. Το δίκτυο παρακολουθείται με προσοχή συνεχώς και πολλά είναι εκείνα τα σημεία, στα οποία γίνεται αναβάθμιση της δυναμικότητας των φορτιστών αναλόγως με την ζήτηση, όπως για παράδειγμα στο ΣΕΑ της Αταλάντης.

Και δεν μένει μόνο εκεί. Δεν κάνει μόνο τα ταξίδια εκτός πόλης εύκολα η nrg. Κάνει και την καθημερινότητα. Αναπτύσσει συνεχώς το δίκτυό της και συνεργάζεται με αλυσίδες σουπερμάρκετ , ξενοδοχεία, επιχειρήσεις με στόλους οχημάτων και χώρους στάθμευσης, προσφέροντας λύσεις για τη φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ενταγμένες στην καθημερινότητα του οδηγού.

Στόχος της nrg είναι να δημιουργήσει πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα, μέχρι το τέλος του 2022.

Η ηλεκτροκίνηση είναι η προτεραιότητα της nrg και αυτό φαίνεται από τις κινήσεις της εταιρίας. Πως; Με το να επενδύει διαρκώς και να αναπτύσσει συνεχώς το δίκτυό της τόσο σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους όσο και σε αστικά κέντρα, με φορτιστές εναλλασσόμενου (AC) και συνεχούς (DC) ρεύματος και να κάνει συμφωνίες για μεγάλες συνεργασίες με αλυσίδες, καταστήματα και άλλα σημεία όπου θα μπορεί ο πελάτης να φορτίσει στην καθημερινότητά του.

incharge app

Εκτός από το δίκτυο ταχυφορτιστών, η nrg δημιούργησε κι ένα app, το απόλυτο εργαλείο για κάθε οδηγό ηλεκτρικού οχήματος.

Ένα app μέσα από το οποίο οι οδηγοί μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με το ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό αυτοκίνητό τους.

Μέσω του app, ο οδηγός μπορεί:

  • βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί
  • επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί
  • παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του
  • δει το ιστορικό των φορτίσεών του
  • ολοκληρώσει την πληρωμή του
  • εξυπηρετηθεί άμεσα 24/7

Με… απλά λόγια, το ταξίδι παντού στην Ελλάδα γίνεται «παιχνιδάκι», αφού οι οδηγοί μπορούν να υπολογίσουν τη διαδρομή προς σε έναν από τους σταθμούς φόρτισης incharge πριν καν ξεκινήσουν!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Μπείτε στο nrgincharge.gr ή τηλεφωνήστε στο 218 881 8102 ή στο 18101.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button