Ελλάδα

«Μισή» δουλειά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης – ΑμεΑ ψάχνουν προσβάσιμες διαβάσεις σαν… χρυσό (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: «Μισή» δουλειά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης – ΑμεΑ ψάχνουν προσβάσιμες διαβάσεις σαν… χρυσό (vid)

Ανυπέρβλητες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στο Ρέθυμνο. Η καλοκαιρινή σεζόν έχει μπει για τα καλά, όμως η πραγματικότητα φαίνεται σκληρή για κάποιον με αναπηρικό αμαξίδιο που θέλει να απολαύσει την βόλτα του στο παραλιακό μέτωπο, καθώς πολλές είναι οι διαβάσεις πεζών που διαθέτουν ράμπα μόνον από τη μια πλευρά του δρόμου. Την ίδια στιγμή, το σωματείο αμεα Ρεθύμνου καταγγέλλει τη δυσκολία πρόσβασης και στην παλιά πόλη.

Παραλογισμός με τις περισσότερες διαβάσεις πεζών στο παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου, καθώς οι περισσότερες εξ αυτών έχουν ράμπα μόνο από τη μια πλευρά του δρόμου, με αποτέλεσμα ένα άτομο με αναπηρία που θέλει να διασχίσει το δρόμο να παγιδεύεται στάσιμο.

Σύμφωνα με το σωματείο, έχουν επανειλημμένα θέσει το ζήτημα υπόψη των αρμόδιων, λαμβάνοντας απαντήσεις, όπως τονίζουν, προσχηματικές.

Ανυπόφορη φαίνεται πως είναι η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και σε άλλα σημεία, καθώς ακόμα και μια βόλτα στα στενά της παλιάς πόλης φαντάζει μακρινό όνειρο λόγω του όγκου των τραπεζοκαθισμάτων.

Και τη στιγμή που αποτελούν πρόκληση οι διαβάσεις στον παραλιακό δρόμο, ένα σύγχρονο SEATRAC εγκαταστάθηκε στην παραλία του Ρεθύμνου και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται και το δεύτερο στο Γεράνι.

Παρά την καθυστέρηση, πλέον τα άτομα με αναπηρία έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους, με την εθελοντική βοήθεια των ναυαγοσωστών της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button