Ξεχασμένος πίνακας του Άντονι Βαν Ντάικ πουλήθηκε σε δημοπρασία για 3 εκατ. δολάρια
Ένας πίνακας του Άντονι Βαν Ντάικ που ήταν εγκαταλελειμμένος σε υπόστεγο φάρμας και ανακαλύφθηκε πρόσφατα, πουλήθηκε για πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.
Πρόκειται για μελέτη για έναν μεταγενέστερο πίνακα που δημιουργήθηκε από τον Φλαμανδό ζωγράφο που ονομάζεται “St Jerome”. Ο τελικός πίνακας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μουσείο Boijmans van Beuningen στο Ρότερνταμ.
Η μελέτη, η οποία απεικονίζει έναν γυμνό ηλικιωμένο άνδρα να κάθεται σε ένα σκαμνί, είναι μοναδική για αρκετούς λόγους, σύμφωνα με τη λίστα του Sotheby’s. Είναι μία από τις δύο μόνο μεγάλες μελέτες που ο Βαν Ντάικ δημιούργησε από ζωντανά μοντέλα. Πιθανότατα ζωγραφίστηκε μεταξύ 1615 και 1618, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, ενώ ο Βαν Ντάικ ήταν ένας νεαρός καλλιτέχνης που εργαζόταν δίπλα στον Peter Paul Rubens στην Αμβέρσα.
Και η ελαιογραφία έχει επίσης μια απρόσμενη προέλευση. Η μελέτη αναγνωρίστηκε μόλις πρόσφατα ως έργο του Βαν Ντάικ , ανέφερε ο Sotheby’s σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο CNNi. Το κομμάτι ανακαλύφθηκε στα τέλη του 20ου αιώνα σε ένα αγρόκτημα στο Kinderhook της Νέας Υόρκης.
«Το άτομο που το βρήκε, ο Albert B. Roberts, ήταν ένας παθιασμένος συλλέκτης «χαμένων» κομματιών, περιγράφοντας τη συλλογή του ως «ένα ορφανοτροφείο για χαμένη τέχνη που είχε υποφέρει από παραμέληση», είπε ο οίκος δημοπρασιών.
Ο Roberts αγόρασε τον ερειπωμένο πίνακα για μόλις 600 δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s. Αλλά λίγο μετά, η ιστορικός τέχνης Susan J. Barnes δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναγνώρισε το κομμάτι ως ένα «εκπληκτικά καλοδιατηρημένο» έργο του Van Dyck..
Ο πίνακας πωλήθηκε για 3,1 εκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη.
Προσφέρθηκε στον οίκο Sotheby’s από το κτήμα του Roberts. Και ένα μέρος των εσόδων θα ωφελήσει το Ίδρυμα Albert B. Roberts Foundation Inc, το οποίο παρέχει οικονομική υποστήριξη σε καλλιτέχνες και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.
Η μελέτη πουλήθηκε ως μέρος της πώλησης του Sotheby’s την Πέμπτη “Master Paintings Part I”, η οποία περιελάμβανε επίσης έργα των Agnolo Bronzino, Titian και Melchior de Hondecoeter.
Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.