Ελλάδα

Πολλές επιτυχίες και στο Ρέθυμνο – Μαθητές μίλησαν στο neakriti.gr και αποκάλυψαν τι τους οδήγησε στην επιτυχία (vid) – Galaksias.com

Μαθητές μίλησαν στο neakriti.gr, και μοιράστηκαν μαζί μας την πορεία που τους οδήγησε στην επιτυχία αυτή, αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον

Μεγάλη μέρα η Παρασκευή για τους μαθητές της φετινής Γ’ Λυκείου, καθώς δίνεται ένα τέλος στην πρώτη αγωνία τους, αντικρίζοντας τα αποτελέσματα των βαθμών τους. Πολλοί οι αριστούχοι στο Ρέθυμνο, νέα παιδιά που ανοίγουν τα “φτερά” τους προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μαθητές μίλησαν στο neakriti.gr, και μοιράστηκαν μαζί μας την πορεία που τους οδήγησε στην επιτυχία αυτή, αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον. Αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους μαθητές που δεν κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους, τονίζοντας πως η ζωή δε σταματά με έναν βαθμό, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους ανάμεσα στις διαφορετικές επιλογές που μας προσφέρει η ζωή.

Ειρήνη Καλιτσουνάκη, 19.220 μόρια

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, κατάφερα να αριστεύσω και να εξασφαλίσω την πρώτη μου επιλογή, που είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκεντρώνοντας 19.220 μόρια. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ο παππούς μου είναι απόφοιτος του ΕΜΠ της Σχολής Μεταλλειολόγων Μηχανικών, στην οποία διακρίθηκε. Θα ήθελα να αναφέρω ότι οι διακρίσεις που είχα ως αθλήτρια του Ζίου ζίτσου μου έδιναν τη δυνατότητα να εισαχθώ χωρίς εξετάσεις σε οποιαδήποτε σχολή της επιλογής μου. Η ιδεολογία, το ήθος και τα πιστεύω μου, όμως, δε μου επέτρεπαν να μην αγωνιστώ για να αποδείξω την αριστεία μου, ακολουθώντας τα χνάρια των δύο μεγαλύτερων αδελφών μου, Εβίτας και Έλενας, που βρίσκονται ήδη στην Ιατρική Αθηνών».

Δημήτρης Τηλέμης, 1ο Γενικό Λύκειο, 18.250 μόρια

«Ξεκίνησα στις αρχές της χρονιάς φροντιστήριο, αλλά τον Δεκέμβρη σταμάτησα και συνέχισα μόνο με το σχολείο. Όσο ήμουν στο σπίτι διάβαζα, έκανα μεγάλη προσπάθεια. Ήθελα να περάσω Αγγλική Φιλολογία, αλλά τώρα σκέφτομαι και τη Νομική Σχολή. Θέλω να πω σε όλους τους μαθητές να μη φοβάστε, είναι προσωπική η προσπάθειά μας. Είχα πολύ καλές καθηγήτριες στο σχολείο, σε όλα τα μαθήματα, και ασχολήθηκαν πολύ μαζί μου, ειδικά όταν τους ενημέρωσα ότι σταμάτησα να πηγαίνω φροντιστήριο».

Βασίλης Προβιάς, 2ο ΓΕ.Λ. Ρεθύμνου, 18.075 μόρια

provias

«Μια δύσκολη αλλά και όμορφη χρόνια έφτασε στο τέλος της με ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι με την αναμενόμενη πτώση των βάσεων θα έχω περάσει στην πρώτη μου επιλογή, που είναι η Ιατρική. Είμαι ευχαριστημένος, καθώς η προσπάθεια και το απαιτητικό διάβασμα που έκανα τελικά ανταμείφθηκαν».

Αμαρυλλίς Τσουπάκη, 1ο Λύκειο, 18.550 μόρια

tsoupaki

«Σίγουρα υπήρξε πολύωρο διάβασμα, όμως, αν και κλισέ, τα “μαγικά” του τα έκανε το πρόγραμμα. Επίσης, προσπάθησα να κρατήσω μια ισορροπία και να μη στερούμαι τις εξόδους μου, πράγμα που βοήθησε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη με τις επιδόσεις μου. Κύριος στόχος μου και επιθυμία ήταν η Ιατρική και πιστεύω ότι το έχω πετύχει. Ανεξάρτητα αν πραγματοποιηθεί η πρώτη επιθυμία και o στόχος του κάθε παιδιού, πιστεύω ότι με τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μπορεί κανείς να ασχοληθεί με έμμεσο τρόπο με το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει (μέσω μεταπτυχιακών κ.λπ.) ή με την εισαγωγή του σε μια άλλη σχολή να δημιουργηθούν νέα όνειρα και ενδιαφέροντα».

Ραφαηλία Παπαδάκη, 2ο Λύκειο, 18.350 μόρια

rafaililia

«Έδωσα για δεύτερη φορά Πανελλαδικές, την πρώτη χρονιά έκανα πολλή δουλειά και δυστυχώς δεν είχα περάσει, λόγω ενός μαθήματος, εκεί που ήθελα. Φέτος ήμουν έτοιμη, είχα ήδη ένα πλαίσιο. Όταν ήρθαν οι βαθμοί, δεν μπορούσα να το πιστέψω, ούτε οι δικοί μου. Έχω ενθουσιαστεί. Αυτό είναι ουσιαστικά η απόδειξη ότι αποδίδει η προσπάθεια, και μια επιβεβαίωση πως έχεις πετύχει, κάτι που κάθε μαθητής χρειάζεται. Στοχεύω στην Ιατρική Σχολή, πιστεύω πως είναι εφικτό. Τώρα που βρίσκομαι προ των πυλών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ιατρική είναι το όνειρό μου και το βλέπω ίσως να γίνεται πραγματικότητα, διότι με ενδιαφέρει ο άνθρωπος, το να βοηθάω όσο μπορώ».

Μανόλης Ντινόπουλος, Πειραματικό, 18.240 μόρια

Ntinopoulos

«Προσπάθησα να μη με πιάσει άγχος. Δε διάβασα πάρα πολύ, ήμουν πιο χαλαρός. Στοχεύω στη Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών στο Αιγάλεω. Οι γονείς μου έχουν μαγαζί με οπτικά και θα με ενδιέφερε να το συνεχίσω. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές να τα πήγαν καλά, αλλά ακόμα και αν δεν έπιασαν τους στόχους τους, να πω ότι η ζωή δεν τελειώνει με τις Πανελλαδικές, υπάρχουν πολλές επιλογές και συνεχίζουμε».

Χρυσούλα Μανωλάκη, Πειραματικό, 18.980 μόρια

xrisoula

«Είχα καλό πρόγραμμα, διάβασα πολύ. Ήθελε θυσίες η προσπάθεια, αλλά με ένα καλό πρόγραμμα μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Επειδή έδινα δεύτερη φορά, θέλω να πω σε όσους δεν τα κατάφεραν με την πρώτη ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου και να μην τους παίρνει από κάτω. Ήμουν κι εγώ στη θέση τους και καταλαβαίνω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, οι οποίοι, εκτός από φοβεροί καθηγητές, είναι και εξαιρετικοί άνθρωποι. Στοχεύω στην Οδοντιατρική Σχολή, ήταν από παιδί το όνειρό μου!».

Μανόλης Καλησπεράκης, 1ο Λύκειο, 18.610 μόρια

kalisperakis

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, ήθελε διάβασμα, οργάνωση και πρόγραμμα. Είναι πολύ βασικό να μην αφιερώνει κάνεις όλη τη ζωή του στο διάβασμα, να αποφεύγουμε την υπερβολή, δε βοηθάει. Στόχος μου είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είναι κάτι που το ήθελα από μικρός και βοήθησε και η δουλειά του πατέρα μου, ο οποίος ακολούθησε το ίδιο πεδίο. Θα ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά ότι οι Πανελλαδικές δεν καθορίζουν τη ζωή τους, υπάρχουν επιλογές για το μέλλον και, αν δεν τα έχουν πάει όπως επιθυμούν, να μην το παίρνουν κατάκαρδα. Σε εκείνους που έπιασαν τους στόχους τους, να πω ένα μεγάλο μπράβο».

Μαριλένα Μαυρουλοσηφάκη, 1ο Λύκειο, 17.900 μόρια

mauroulosifaki

«Στόχος μου είναι η Νομική Σχολή. Κατά προτίμηση θα ήθελα στην Αθήνα, ωστόσο συγκέντρωσα 17.900 μόρια, οπότε δεν είναι σίγουρο ακόμα εάν πιάνω τη βάση… Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι μπαίνω σε σχολή Νομικής – σε όποια πόλη κι αν είναι αυτό. Αντικειμενικά η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, με πολύ άγχος και πίεση, αλλά επιλέγω να κρατήσω τα όμορφα. Γιατί ακόμη και μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, υπήρχαν όμορφα πράγματα: η στήριξη της οικογένειάς μου, η αγάπη και η βοήθεια που εξέλαβα από τους καθηγητές και τους φίλους μου. Εύχομαι σε όλους καλά αποτελέσματα και τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Αυτό ήταν το πρώτο μας βήμα για μία καινούργια φάση ζωής, που τώρα ξεκινάει».

Αλεξάνδρα Παπαδάκη, 17.975 μόρια

alexandra

«Η Γ’ Λυκείου αποτέλεσε για όλους μας ένα ταξίδι, το οποίο ορισμένες φορές έγινε ταραχώδες, είχε τα εύκολα και τα δύσκολά του, όμως με έφερε στον προορισμό που επιθυμούσα. Συγκέντρωσα 17.975 μόρια και στόχος μου ήταν και είναι η Νομική Σχολή. Στηρίγματα και καθοδηγητές μας σε αυτήν την όμορφη πορεία, πέρα από τις οικογένειές μας, ήταν σίγουρα οι καθηγητές μας!».

Όλγα Αντωνογιωργάκη, 18.225 μόρια

antonogiorgaki

«Αισθάνομαι δικαιωμένη και πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα των εξετάσεων. Οι σχολές που στοχεύω είναι η Ιατρική και η Οδοντιατρική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, το σχολείο μου και την οικογένειά μου».

 

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button