Πώς θα γίνεται η είσοδος στα γήπεδα με εισιτήριο μέσω του gov.gr wallet – Galaksias Portal News
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, στις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των γηπέδων και τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, αναφέρθηκε στη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
«Η τεχνολογία και το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό μας τηλέφωνο μας δίνει τη λύση, μέσω μιας πολύ απλής και φιλικής διαδικασίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η αγορά του εισιτηρίου συνεχίζει να γίνεται με τον τρόπο που και σήμερα γινόταν, μέσα δηλαδή από εταιρικές ή ομαδικές σελίδες/πλατφόρμες εισιτηρίων. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτή τη διαδικασία.
Το εισιτήριο που παράγεται έχει έναν μοναδικό αριθμό και ένα QR code ή bar Code. H διαδικασία ταυτοποίησης που ακολουθεί και γίνεται αμέσως μετά θα είναι μέσω του Gov.gr Wallet, μιας εφαρμογής που ήδη έχει αγκαλιαστεί από εκατομμύρια Έλληνες», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.
Στο Gov.gr Wallet το εισιτήριο -Πώς θα γίνεται η ταυτοπροσωπία
«Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε Gov.gr Wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), κάτι που μέχρι σήμερα έχουν κάνει περίπου 4 εκατ. Έλληνες. Η διαδικασία είναι απλή. Μπορούμε και σήμερα να αναζητήσουμε για το πώς γράφεται κάποιος στο ΕΜΕπ, αναζητήστε τη σχετική πληροφορία στο gov.gr μέσω του νέου ψηφιακού βοηθού mAigov, όπου παρέχεται αναλυτικά το σύνολο της πληροφορίας. Επιπλέον, από σήμερα θα είναι διαθέσιμο και το emep.gov.gr.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
– Ανοίγουμε το Gov.gr wallet.
– Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.
– Πατάμε το κουμπί της προσθήκης επάνω πάνω δεξιά να εισάγουμε νέο εισιτήριο.
– Έστω ότι αυτό είναι για εμάς.
– Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.
– Και το εισιτήριό μας, τόσο απλά, περνάει στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.
Όταν πάμε στο γήπεδο, βλέπουμε το QR Code, το bar Code
«Η είσοδος στα γήπεδα σήμερα στηρίζεται σε bar code και QR code, συστήματα που υποστηρίζουν τα τουρνικέ των γηπέδων. Σε λίγες βδομάδες και σταδιακά ανάλογα με την ετοιμότητα των γηπέδων, η είσοδος θα γίνεται με διεπαφή μόνο με NFC, ο οποίος είναι ένας ακόμα πιο ασφαλής τρόπος για την είσοδό μας στα γήπεδα», επισήμανε ο υπουργός.
Πώς θα μπαίνουν στα γήπεδα τα παιδιά
«Η διαδικασία είναι αντίστοιχη. Τα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕπ κανονικά. Για τα παιδιά κάτω των 15 ετών με την είσοδό μας, εμφανίζει τα τέκνα μας.
Επιλέγουμε ποιος θα το συνοδεύσει στο γήπεδο, μπορεί να είναι και ένα τρίτο άτομο, με την εισαγωγή του ΑΦΜ λαμβάνει μήνυμα στο κινητό για αίτημα αποδοχής και με τη συναίνεσή του, το εισιτήριο εισάγεται στο wallet», ανέφερε ο υπουργός.
Τα εισιτήρια για τους μη Έλληνες πολίτες
«Κάτι που έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι η διαδικασία ταυτοποίησης για μη Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με την ειδική διαδικασία που θα δείξω και στηρίζεται στην ανάγνωση και ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου.
Συνδεόμαστε ως μη Έλληνες πολίτες. Και πλέον επιλέγουμε να το κάνουμε μέσω του διαβατηρίου μας. Τα διαβατήρια έχουν στο κάτω μέρος τον ειδικό αριθμό, τον φωτογραφίζουμε και η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου και αναγνωρίζει πως είναι έγκυρο διαβατήριο.
Βλέπετε πως η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά και πρωτοποριακή, ειδικά στο σκέλος ταυτοποίησης για τους μη Έλληνες πολίτες μέσω του διαβατηρίου.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Είναι 100% ασφαλής; Προφανώς και όχι γιατί κάποιος μπορεί να δώσει το κινητό του σε κάποιον άλλον, θα μπει. Όμως, πάνω από τα τουρνικέ θα υπάρχουν κάμερες, άρα σε περίπτωση ελέγχου, αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί και θα υπάρξουν κυρώσεις.
Η διαδικασία με το NFC είναι ακόμα πιο ασφαλής, καθώς δεν αντιγράφεται.
Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε ότι δημιουργούμε μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον «πετάει» έξω», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαστεργίου.
Τι γίνεται με τα διαρκείας;
«Το συζητάμε με τις Super League. Είναι κάτι που θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε στις συζητήσεις μας. Τα διαρκείας μπορούν άμεσα να εισαχθούν στο wallet, αρκεί οι ομάδες να μας παρέχουν τη σχετική πληροφορία. Μεταβιβάζονται τα διαρκείας; Και αυτό αφορά τις ΠΑΕ. Εμείς, σε τεχνολογικό επίπεδο ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορούμε να το υποστηρίξουμε» κατέληξε ο υπουργός.
Οι τρεις ημερομηνίες – σταθμοί για το άνοιγμα των γηπεδων της Super League 1 με θεατές
Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε οι δύο υπουργοί Δημήτρης Παπαστεργίου (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και Γιάννης Βρούτσης (αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού) ανακοίνωσαν τρεις ημερομηνίες – σταθμούς για την επαναλειτουργία των γηπέδων της Super League 1, με την παρουσία θεατών, παράλληλα με τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.
Αναλυτικότερα από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ξεκινάει η άρση της απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα της Super League 1.
Στις 6 Μαρτίου θα πρέπει να λειτουργεί το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε όλα τα γήπεδα, με τις προδιαγραφές που θέτει ο νέος νόμος, κι όπου δεν συμβαίνει αυτό, δεν θα ανοίγει το εν λόγω γήπεδο.
Επίσης από τις 9 Απριλίου η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο θα γίνεται μόνο με ταυτοπροσωπία μέσου των κινητών τηλεφώνων.
Τον λόγο αρχικά έλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας τα εξής: «Μου ανατέθηκε η εντολή για να κάνω την πρώτη ενημέρωση πριν από 2 μήνες μετά από ένα τραγικό γεγονός. Ήταν μέτρα δυσάρεστα και δόθηκε ένα περιθώριο δύο μηνών στους υπουργούς και τις ομάδες για να προσαρμοσθούν».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Βρούτσης ανακοινώνοντας ότι το γήπεδο θα κλείνει οριστικά, αν υπάρχει οποιαδήποτε παράβαση της νέας νομοθεσίας, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι «από τις 6 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία και από τις 7 Μαρτίου, όποιο γήπεδο δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα μπορεί να έχει οπαδούς».
Οι δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση
«Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον. Υπάρχει η ΔΕΑΒ που επιβάλλει πλέον αυστηρές κυρώσεις. Εάν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, του ποδόσφαιρου, της UEFA και της FIFA, αλλά θα κλείνουμε τα γήπεδα με βάση συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ποινές. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια όλων στα γήπεδα. Η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στο νέο νόμο. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές.
Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία κι από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες. Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους για την τοποθέτηση καμερών.
Αύριο υπάρχει συνάντηση με τις Σούπερ Λιγκ και Μπάσκετ Λιγκ που θα ενημερωθούν και θα πάρουν το ΦΕΚ για τις κάμερες… Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους. Πρώτη φορά μια κυβέρνηση δείχνει τέτοια θέληση για να αλλάξει το τοπίο στο κομμάτι της αθλητικής βίας. Υπάρχουν και άλλα που έχουμε κάνει. Μία λέσχη ανά έμβλημα, ρήτρες παραβατικότητας που έχουν να κάνουν με απώλεια εσόδων. Από εκεί και πέρα, στις 9 Απριλίου θα γίνει και η νέα μεγάλη αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία των ανθρώπων, για όσους πηγαίνουν στο γήπεδο και θα εξηγήσει τη διαδικασία ο κ. Παπαστεργίου».
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαστεργίου
«Μέχρι σήμερα υπήρχε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία. Η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας. Η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά θα χρησιμοποιείται πλέον το gov wallet, το οποίο χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατομμύρια Έλληνες».
Αναπαραγωγή άρθου από εδώ