Τεχνολογιά

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάρνηθα με διάσπαρτες εστίες – Galaksias Portal News

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάρνηθα, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Η εικόνα άλλωστε στην περιοχή είναι πολύ καλύτερη, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, τέθηκε πλεον υπό έλεγχο, μετά τις μεγάλες προσπάθειε που καταβλήθηκαν το τελευταίο τρίωρο από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά μκαι ατ εναέρια μέσα.  Υπάρχουν βέβαια κάποιες διάσπαρτες εστίες στις οποίες επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή τους, ενώ μόλις τα εναέρια μέσα σταματήσουν να πετούν λόγω της νύχτας, θα συνεχίσουν να επιχειρούν οι πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

«Στις 2.30 ώρες μετά από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ενεργό μέτωπο. Βέβαια,υπάρχουν  διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βράδυ, άρα η προσπάθεια και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει.  Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με ριπές 9, επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια, ο στρατός, οι εθελοντές μας, η δασική υπηρεσία και η ΕΛΑΣ. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Η πρώτη εστία της φωτιάς εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής», τόνισε ο υπουργός  και αφού ευχαρίστησε την Πυροσβεστική αλλά και όσους συνέδραμαν για την μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης. «Επαναλαμβάνω πως η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button