Οικονομία

1 στους 6 συνταξιούχους συνεχίζουν να εργάζονται – Galaksias Portal News

Σχεδόν 1 στους 6 συνταξιούχους στη Γερμανία απασχολούνται μετά τη συνταξιοδότηση τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα (7.10,24), η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία (Destatis).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, το 13% των συνταξιούχων ηλικίας 65 έως 74 ετών στη Γερμανία εργάζονταν, με βάση τα αποτελέσματα συμπληρωματικής έρευνας της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΕ 2023.

Οι άνδρες με σύνταξη γήρατος (16%) είχαν περισσότερες πιθανότητες να εξακολουθούν να εργάζονται σε σχέση με τις γυναίκες (10%).

Οι συνταξιούχοι με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εργάζονται: ενώ σχεδόν ένας στους πέντε (18%) από αυτούς εργαζόταν, το ποσοστό μεταξύ των συνταξιούχων με χαμηλότερο ή μεσαίο μορφωτικό επίπεδο ήταν 11% και 12% αντίστοιχα.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στη δημοσιότητα, την ώρα που σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων στελεχών της κυβέρνησης στην Ελλάδα, κοντά στους 200.000 συνταξιούχους επί συνόλου πάνω από 2,5 εκατομμύρια εργάζονται, δηλαδή περίπου το 7,5%.  

To άρθρο Γερμανία: 1 στους 6 συνταξιούχους συνεχίζουν να εργάζονται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button