Κόσμος

492 νεκροί, 1600 τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα – Galaksias.com

Τις πληγές του εξακολουθεί να μετρά ο Λίβανος μετά τα σφοδρά πλήγματα του Ισραήλ την Δευτέρα (23/9).

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας της χώρας ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν αυξήθηκε σε 492, με τις Αρχές να φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί κατά τους βομβαρδισμούς.

Βίντεο που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Λίβανο έδειχναν ανθρώπους να εγκαταλείπουν μαζικά μεγάλες πόλεις και οι αρχές άρχισαν να ανοίγουν σχολεία για να φιλοξενήσουν χιλιάδες νεοεκτοπισμένους.

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού (IDF) επανέλαβε ότι οι δυνάμεις τους είναι έτοιμες για χερσαία εισβολή στο Λίβανο, εάν χρειαστεί.

Ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι επανέλαβε ότι το Ισραήλ «δεν αναζητά πολέμους», αλλά δήλωσε ότι θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να διασφαλίσει την ασφάλεια στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Ερωτηθείς εάν αυτό επεκτείνεται στην είσοδο σε πόλεμο με τον Λίβανο, είπε: «Είναι ο στρατός προετοιμασμένος; Ναι. Ο στρατός είναι σε πλήρη ετοιμότητα και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να επιστρέψουν όλοι οι πολίτες μας στα βόρεια σύνορα με ασφάλεια».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button