Media

Κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι – Media

Νόστιμα και λαχταριστά.

Υλικά:

1 κ. κιμά
1/4 φλ.φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλ. γάλα
2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
δυόσμος
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 1/2 φλ. βρασμένο ρύζι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
3 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
ρίγανη
πιπεριές σε κυβάκια

 

Εκτέλεση:

Πρώτα βράζουμε το ρύζι. Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι 1 φλ. ρύζι με 1 1/2 φλ. νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε να μαλακώσει 10 λεπτά και να πιει όλο το νερό του. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα, τη φρυγανιά, γάλα, αυγό, λάδι, σκόρδο, ρίγανη και δυόσμο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.

Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο τους λίγο από το βρασμένο ρύζι, απάνω βάζουμε λίγη παρμεζάνα, πλάθουμε κλείνοντας τα κεφτεδάκια μας καλά να μην φύγει η γέμιση.

Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ όλα τα κεφτεδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μισή ώρα να ροδίσουν.

Βράζουμε τη σάλτσα μας 15 λεπτά να χυλώσει. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με μακαρόνια, την σάλτσα και παρμεζάνα τριμμένη.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button