Κρέμα σοκολάτα καπουτσίνο από τον Άκη
Συστατικά
800 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για τη σύνθεση
200 γρ. σαντιγί
1 κ.σ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
πουράκια
δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τον καφέ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 4 ποτήρια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει το μείγμα.
Μοιράζουμε τη σαντιγί, την κανέλα και σερβίρουμε με τα πουράκια και τον δυόσμο.
Πηγή: akispetretzikis.com
Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.