Πολιτισμός

Γεωργία: Η διδασκαλία της καλλιγραφίας αναβιώνει

Η γεωργιανή καλλιγραφία ξεκίνησε τον 5ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα υπάρχουν τρεις διαφορετικές γεωργιανές καλλιγραφίες που από το 2015 έχουν αναγνωριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO. Η τελευταία καλλιγραφική σχολή στη Γεωργία έκλεισε τον 19ο αιώνα. Δύο αιώνες μετά, η Γεωργιανή Ένωση Καλλιγραφίας επαναφέρει την παράδοση.

«Κατά τη γνώμη μας η γεωργιανή καλλιγραφική σχολή θα προσελκύσει πολλή προσοχή γιατί ως έθνος ήμασταν πάντα περήφανοι για τη λογοτεχνία, τους πολέμους, την αρχιτεκτονική και την κουζίνα μας, όλα αυτά καθώς και η φύση μας ως Γεωργιανοί ενώνονται στην καλλιγραφία μας», δήλωσε η Νεστάν Μπαγκαουρί, επικεφαλής της Γεωργιανής Ένωσης Καλλιγραφίας.

Η καλλιγραφία δεν είναι απλά γραφή με όμορφο τρόπο, είναι μια μορφή τέχνης όπως το σχέδιο ή το τραγούδι. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο καθηγητής καλλιγραφίας Ντάβιντ Μαϊσουράτζε, και χαρακτηρίζει την καλλιγραφία τέχνη του μέλλοντος.

«Ένας πολύ απλός αλλά ταυτόχρονα ιδιοφυής τρόπος οπτικοποίησης του προφορικού λόγου είναι η γραφή. Η καλλιγραφία από την άλλη είναι η ιδανική εκδοχή ενός γραπτού λόγου. Η καλλιγραφία στον σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο στις μέρες μας να δημιουργηθεί μια επωνυμία χωρίς καλλιγραφία και τυπογραφία», εξηγεί.

Η αναγεννημένη καλλιγραφική σχολή της Γεωργίας ξεκινά με 30 μαθητές. Κάποιοι έρχονται για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και άλλη από αγάπη στην καλλιγραφία.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button