«O χρόνος πιέζει για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων» προειδοποιεί το Ιράν – Galaksias Portal News
O Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα ότι ο χρόνος πιέζει «για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων» ώστε «η εξάπλωση» του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς να μην γίνει «αναπόφευκτη».
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τυνησίας, της Μαλαισίας και του Πακιστάν, ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν «επέμεινε στο γεγονός ότι ο χρόνος πιέζει για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων, η πιθανή εξάπλωση του πολέμου σε άλλα μέτωπα προσεγγίζει ένα αναπόφευκτο στάδιο», σύμφωνα με μήνυμα που ανάρτησε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισε «την ανάγκη να σταματήσουν αμέσως τα εγκλήματα και οι φόνοι του σιωνιστικού καθεστώτος και να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια» στη Γάζα.
Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είχε ήδη προειδοποιήσει την Κυριακή, στο τέλος μιας περιοδείας στο Ιράκ, τον Λίβανο, τη Συρία και το Κατάρ ότι «κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης» εάν το Ισραήλ εξαπολύσει μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.
Επίσης, ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι μια «χερσαία επίθεση» του ισραηλινού στρατού στη Γάζα «θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν μακρύ πόλεμο και σε πολλά μέτωπα», σύμφωνα με μήνυμα που έστειλε ο Μοχαμάντ Τζαμσιντί, ένας από τους πολιτικούς του συμβούλους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κατά τη διάρκεια άλλης τηλεφωνικής συνομιλίας, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ραϊσί δήλωσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να «συνεργαστεί με την Τουρκία και άλλες μουσουλμανικές χώρες για να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια» στη Γάζα μετά το αναμενόμενο άνοιγμα του σημείου διέλευσης με την Αίγυπτο, σύμφωνα με την προεδρία.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν συνάντησε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που έχει την εξουσία από το 2007 και υποστηρίζεται από την Τεχεράνη.
Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στο Ισραήλ μετά την επίθεση. Η Χαμάς πήρε επίσης 199 ομήρους, σύμφωνα με το Ισραήλ.
Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που έγιναν ως αντίποινα τουλάχιστον 2.750 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, κυρίως Παλαιστίνιοι άμαχοι, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Αναπαραγωγή άρθου από εδώ