Πέθανε ο Βρετανός φωτογράφος Brian Griffin – Το επιδραστικό του έργο και τα πασίγνωστα πορτρέτα του
Γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ, το 1948, ο Brian Griffin σπούδασε φωτογραφία στο Μάντσεστερ, πριν αρχίσει να εργάζεται ως ανεξάρτητος φωτογράφος, το 1972.
Τα πορτρέτα του για το περιοδικό Management Today ανέτρεψαν τη συμβατική σύγχρονη εταιρική φωτογραφία.
Το μεταγενέστερο έργο του Brian Griffin κόσμησε πολλά εξώφυλλα γνωστών μουσικών άλμπουμ.
Η φωτογραφία του με τον συγγραφέα Charlie Woods να στέκεται σε προσοχή καθώς ανάβει ένα πυροτέχνημα μια γκρίζα ομιχλώδη μέρα στην παραλία Dungeness, στο Kent, χρησιμοποιήθηκε πολλά χρόνια αργότερα για το εξώφυλλο του άλμπουμ του Howard Jones, Cross that Line.
Και τα πορτρέτα του από καλλιτέχνες όπως οι Ringo Starr, Iggy Pop, Peter Gabriel, REM, Depeche Mode και Queen, οδήγησαν την εφημερίδα Guardian να τον ονομάσει φωτογράφο της δεκαετίας, το 1989.
Μετά το κολέγιο, ο Brian Griffin μετακόμισε στο Λονδίνο για να εργαστεί ως φωτογράφος μόδας. Κατόπιν σύστασης του Lester Bookbinder, αντ’ αυτού έπιασε δουλειά ως εταιρικός φωτογράφος στο επιχειρηματικό περιοδικό Management Today με έδρα το Λονδίνο, και αργότερα σε άλλες εκδόσεις, όπως τα Accountancy Age, Computing και Marketing .
Η φωτογραφία του 1974 “Rush Hour, London Bridge” του έφερε εθνική αναγνώριση. Mια εκτύπωσή της βρίσκεται τώρα στη συλλογή του Μουσείου Victoria and Albert. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, ο Brian Griffin είχε γίνει γνωστός ως ειδικός στην εταιρική φωτογραφία. Η πρώτη του ατομική έκθεση έλαβε χώρα στο Λονδίνο το 1981.
Περίπου την ίδια εποχή, ο Griffin άρχισε να εργάζεται στη μουσική βιομηχανία, καλύπτοντας τις πρώτες του μουσικές συναυλίες με την Stiff Records. Το έργο του σαν φωτογράφος για μουσικούς πήγε ανέλπιστα καλά σε πολλές από τις μουσικές ομάδες της εποχής που ντύθηκαν επίσης με κοστούμια και γραβάτες, όπως οι Jam, Elvis Costello και the Attractions.
Τα επόμενα χρόνια φωτογράφισε μουσικούς σταρ όπως οι Siouxsie Sioux, Kate Bush, Depeche Mode, Ultravox, Toyah Willcox, R.E.M., Billy Idol, Iggy Pop, Ringo Starr, Queen και Peter Gabriel.
Η δουλειά του εμφανίστηκε σε πολλά εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ της εποχής. Η φωτογραφία του άλμπουμ A Broken Frame των Depeche Mode, συχνά αναφέρεται ως μία από τις καλύτερες έγχρωμες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ποτέ.
Η φωτογραφία εμφανίζεται επίσης στο εξώφυλλο της έκδοσης του Life του 1990 των «World’s Best Photographs 1980–1990». Η δουλειά του εμφανίστηκε σε εκδόσεις όπως Esquire (ΗΠΑ), Rolling Stone, Radio Times, The Sunday Times, The Sunday Telegraph, The Observer και Car.
Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.