Οικονομία

Ideal Holdings: Μεγάλη εξαγορά σε νέο κλάδο μέχρι το τέλος του 2024 – Galaksias Portal News

Σε νέα εξαγορά πρόκειται να προχωρήσει η Ideal Holdings όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, στη χθεσινή (19.9.2024) γενική συνέλευση των μετόχων. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι η νέα εξαγορά της Ideal Holdings θα αφορά έναν κλάδο, στον οποίο δεν έχει δραστηριοποιηθεί μέχρι στιγμής. «Tο κυοφορούμενο deal θα αφορά κάποιο νέο κλάδο δραστηριότητας, πέρα από τους υφιστάμενους, δηλαδή την πληροφορική/κυβερνοασφάλεια και το εξειδικευμένο λιανεμπόριο», σημείωσε ο ίδιος, χωρίς να απορρίπτει την ιδέα ότι η εξαγορά αφορά τον χώρο των τροφίμων.

«Είναι δύσκολο να προκύψει τώρα κάποιος στόχος άλλης εξαγοράς, τέτοιου μεγέθους, στους δυο κλάδους όπου διατηρούμε μια ισχυρή παρουσία. Μιλώ για την πληροφορική και το retail. Η φιλοσοφία δεν είναι να αποκτήσουμε πολλές μικρές εταιρείες. Αλλά να επενδυθούν τα κεφάλαιά μας με τον κατάλληλο τρόπο, με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων μας», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η νέα εξαγορά, η οποία θα έχει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων, αν δεν υπάρξουν αλλαγές των συνθηκών στην αγορά.

«Η λογική μας είναι να προχωρήσουμε σε περαιτέρω επενδύσεις και να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε μια άλλη επιτυχημένη επένδυση στο χαρτοφυλάκιό μας. Εξετάζουμε κάποιες περιπτώσεις, 2 ή 3, σε διαφορετικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας από αυτούς που είμαστε.

Στόχος μας είναι να επενδύσουμε τουλάχιστον τα κεφάλαια που πήραμε από την πώληση της Astir, για μια σημαντική προσθήκη στον όμιλο, αν δεν συμβεί κάτι που θα αλλάξει τα πλάνα. Επενδύουμε σε εταιρείες με προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρεφή προσανατολισμό.

Η συνεχιζόμενη δυναμική της ελληνικής οικονομίας πιστεύουμε ότι θα διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια και σε συνδυασμό με κάποιες επενδυτικές ευκαιρίες που έχουμε διακρίνει σε μεσαίου μεγέθους εταιρείες, μας δημιουργεί την ανάγκη για έναν ευέλικτο τρόπο διαχείρισης», επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Το κέρδος που προέκυψε από την πώληση της Astir ανήλθε σε περίπου 70 εκατ. ευρώ και ενίσχυσε το ταμείο της Ideal Holdings κατά 115 εκατ. ευρώ.

 

To άρθρο Ideal Holdings: Μεγάλη εξαγορά σε νέο κλάδο μέχρι το τέλος του 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button