Οικονομία

Αύξηση εσόδων κατά 7% το εξάμηνο του 2024, αυξημένα EBITDA κατά 10% – Galaksias Portal News

Η Premia Properties ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2024, στα οποία καταγράφεται αύξηση εσόδων κατά 7% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 10%, σε ενοποιημένη βάση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023. 

Στα 344,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία επενδύσεων της Premia Properties το πρώτο εξάμηνο του 2024, με 55 ακίνητα και περ. 390 χιλιάδες τ.μ. κτιρίων υπό διαχείριση, καταγράφοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με το τέλος του 2023. 

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αυξημένα κατά 13,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023, επηρεαζόμενα κυρίως από τις υψηλότερες αναπροσαρμογές επενδύσεων σε εύλογη αξία. 

Ακόμη, στην ανακοίνωση της Premia Properties αναφέρονται:

  • Η παράδοση σημαντικών έργων τα οποία σταδιακά θα ενισχύσουν τις οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου. Πρόκειται για τη μετατροπή του εμπορικού κέντρου Athens Heart στον Ταύρο σε πράσινο συγκρότημα γραφείων το οποίο στεγάζει τις κεντρικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ καθώς και τη μετατροπή του ακινήτου στην Ξάνθη σε σύγχρονη φοιτητική εστία η οποία είναι σε λειτουργία.
  • Ενεργητική διαχείριση χαρτοφυλακίου. Προσθήκη νέων ακινήτων αλλά και επιλεκτικές πωλήσεις με σημαντικά κέρδη. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία προέβη σε πώληση ακινήτου στην Κατερίνη έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε προσύμφωνο για την πώληση δύο οικοπέδων στην Πάρο έναντι 600.000 ευρώ, ενώ το Σεπτέμβριο προέβη σε πώληση ακινήτου στη Σαντορίνη έναντι 6,5 εκατ. ευρώ.
  • Στρατηγικές συνεργασίες με εγνωσμένου κύρους συνεταίρους και συμμετοχή σε σημαντικές συναλλαγές. Η Εταιρεία τον Ιανουάριο του 2024 υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στον κλάδο των οινοποιιών και τον Ιούλιο ανέλαβε την πλήρη κάλυψη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,1 εκατ. ευρώ της εταιρείας Navarino Vineyards A.E., στην οποία αποκτά συμμετοχή 50%, ενώ η ΤΕΜΕΣ ΑΕ θα συμμετέχει με το υπόλοιπο 50%. Τον Ιούλιο του 2024, η PREMIA προχώρησε στην πρώτη της επένδυση στον τουριστικό κλάδο μέσω συμφωνίας sale and leaseback με τον όμιλο Nordic Leisure Travel Group (“NLTG”) που αφορά δύο ξενοδοχεία 4-αστέρων σε Ρόδο και Κρήτη συνολικής δυναμικότητας 800 κλειδιών, τα οποία ο όμιλος NLTG θα συνεχίσει να λειτουργεί μέσω μακροχρόνιας συμφωνίας μίσθωσης, με εκτιμώμενο ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος του έτους. Η στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο NLTG ενισχύεται με τη συμφωνία για συμμετοχή του σε μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της PREMIA.
  • Τέλος, η PREMIA συμμετέχει σε μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ακινήτων των τελευταίων ετών στην Ελληνική αγορά (Project Skyline) η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται εντός του έτους.
  • Αύξηση εσόδων κατά 7% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 10%, σε ενοποιημένη βάση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023. Τα Funds from Operations (FFO) διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, μειωμένα κατά 0,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2023, επηρεαζόμενα κυρίως από τα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button