Οικονομία

«Βουτιά» 8% στην τιμή της μετοχής της – Galaksias Portal News

Η τιμή της μετοχής της Mercedes – Benz υποχώρησε κατά περισσότερο από 8% λόγω των δυσοίωνων προβλέψεων εδώ και αρκετά χρόνια για τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας, την Παρασκευή (20.9.2024)

Η δραστική προσαρμογή των προβλέψεων για τα κέρδη της Mercedes το προηγούμενο βράδυ αναστάτωσε τους επενδυτές. «Η έκταση της προειδοποίησης για τα κέρδη προκαλεί έκπληξη και απογοήτευση», δήλωσε στην Handelsblatt ο Ντάνιελ Σβαρτς (Daniel Schwarz), αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας Stifel Europe.

Στον κυρίαρχο τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων της, η Mercedes αναμένει στην καλύτερη περίπτωση μια απόδοση επί των πωλήσεων της τάξης του 8,5% αντί για 11% για το σύνολο του έτους. Στο β’ εξάμηνο του 2024, το περιθώριο κέρδους είναι πιθανό να διαμορφωθεί μόνο γύρω στο 6%.

Αυτό σημαίνει ότι η Mercedes θα βρίσκεται τους επόμενους μήνες κάτω από το επίπεδο κερδοφορίας του 8% που θα ήθελε να επιτύχει και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, σημειώνει ο Σβαρτς. «Βρισκόμαστε ήδη στο χαμηλότερο σημείο, παρόλο που οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά».

Σύμφωνα με τη Mercedes, το έναυσμα για την κατάρρευση των κερδών είναι η αδύναμη ζήτηση στην Κίνα, τη μακράν σημαντικότερη αγορά για την αυτοκινητοβιομηχανία που παραδίδει εδώ και χρόνια περισσότερο από το ένα τρίτο των νέων αυτοκινήτων της στην Άπω Ανατολή.

Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της κρίσης των ακινήτων στη Λαϊκή Δημοκρατία, ακόμη και οι πλούσιοι πελάτες της Mercedes είναι σήμερα «πολύ επιφυλακτικοί», εξήγησε το αφεντικό της Mercedes, Ola Källenius, σε συνέντευξή του σε αναλυτές την Παρασκευή.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button