Οικονομία

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η συμφωνία τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης – Galaksias Portal News

Υπερψηφίστηκε χθες (19.9.2024) στην ολομέλεια της Bουλής η συμφωνία τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε (ΟΛΘ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση με την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της ΟΛΘ, παρατείνεται έως την 22.03.2030, η πρώτη επενδυτική περίοδος εντός της οποίας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αρχικές υποχρεωτικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.», ενημερώνει ότι κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής της 19.09.2024, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Κύρωση της από 24 Μαΐου 2024 Συμφωνίας Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 “Σύμβασης Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Θεσσαλονίκης”», μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΘ Α.Ε.

Με την από 24 Μαΐου 2024 Συμφωνία Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 “Σύμβασης Παραχώρησης”, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΘΟΛΘ Α.Ε:

  1. παρατείνεται έως την 22.03.2030, η πρώτη επενδυτική περίοδος εντός της οποίας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αρχικές υποχρεωτικές επενδύσεις,
  2. μετατίθεται κατά πέντε έτη η ημερομηνία, μετά την οποία θα υποχρεούται η ΟΛΘΟΛΘ +0,49% Α.Ε. στην επίτευξη ετήσιου στόχου διακίνησης συμβατικού φορτίου, και,
  3. μετατίθενται κατά πέντε έτη οι επιμέρους περίοδοι

To άρθρο ΟΛΘ: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η συμφωνία τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button