Πολιτική

Ένταση στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής – Αποχώρησε ομάδα που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη – Galaksias Portal News

Ένταση επικράτηση κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου τέθηκαν προς ψήφιση πέντε προτάσεις, για διαδικαστικά, καταστατικά και πολιτικά θέματα. 

Μόλις έγινε γνωστό ότι περνάει η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για το Πόθεν Έσχες, αποχώρησε ομάδα που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη.

Κατά τα άλλα, στην ψηφοφορία πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν και τηλεφωνικά καθώς αυτή η διαδικασία είναι συνηθισμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πέρασε η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου. «Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά».

Πέρασε και το πόθεν, δηλαδή η τροπολογία Σπίρτζη που ζητάει να κατατίθεται το πόθεν έσχες, χωρίς ωστόσο να είναι προϋπόθεση. Πέρασε με ψήφους 87 υπέρ και 84 κατά…

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για συνέδρους έχουν όσοι γραφτούν μέλη του κόμματος μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

Επίσης πέρασε η πρόταση για χρονοδιάγραμμα της Πολιτικής Γραμματείας με 112 ψήφους ενώ η πρόταση Κασσελακη – Τζακρη συγκέντρωσε 62. Η πρόταση Πολάκη πήρε 9 ψήφους ενώ υπάρχουν και δύο Λευκά.

Οι προτάσεις

Η πρώτη  πρόταση αφορά τον χρόνο που θα γίνει το έκτακτο συνέδριο και η εκλογή του νέου προέδρου. Όπως είναι γνωστό  η Πολιτική Γραμματεία έχει προτείνει 1-3 Νοεμβρίου  να γίνει το συνέδριο και 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου  οι εκλογές. 

Ο Παύλος Πολάκης και η πλευρά Κασσελάκη προτείνουν, τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 5 Οκτωβρίου και εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, με δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, στις 10 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα αφορά  το εάν  το συνέδριο θα είναι και καταστατικό όπως πρότεινε ο Νίκος Παππας. 

Η τρίτη θα αφορά  ζητήματα αντικαταστατικής συμπεριφοράς. Το θέμα αυτό έβαλε τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μαζί με αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η τέταρτη πρόταση αφορά την πρόταση που έθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης και με την οποία ζητά  οι υποψήφιοι πρόεδροι να παρουσιάσουν το πόθεν εσχες. 

Η πέμπτη πρόταση αφορά την σύνθεση της ΚΟΕΣ και της Επιτροπής Θέσεων.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής – Αποχώρησε ομάδα που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button