LifeStyle

«Τι είναι το non binary; Έχω φίλους που έλεγαν ότι είναι ο Αγαμέμνωνας και τους έκλειναν μέσα» – Galaksias Portal News

Για τον διαδικτυακό ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του Μάρκου Σεφερλή σχολίασε ο Τριαντάφυλλος.

Ο γνωστός τραγουδιστής με αφορμή  την έναρξη των νυχτερινών του εμφανίσεων με τον Βαλάντη και τη Χριστίνα Κολέτσα, μίλησε στις κάμερες και τοποθετήθηκε στο ζήτημα με τον Μάρκο Σεφερλή και την κατακραυγή που δέχτηκε στο ίντερνετ. Ο Τριαντάφυλλος μάλιστα, σχολίασε και τα non binary άτομα λέγοντας ότι δεν τα καταλαβαίνει.

«Είναι άλλο πράγμα ο Nemo, και άλλο πράγμα το παιδί. Είναι άλλο πράγμα να λες σε έναν πατέρα ότι το παιδί σου θέλει να αλλάξει σχολείο, να αλλάξει επίθετο, δε θέλει να ξέρει τον πατέρα του, είναι πολύ βαρύ αυτό νομίζω, και άλλο να κάνει εμένα, εσένα ή οποιονδήποτε άλλο που τον μιμείται. Στο Nemo τι έχει κάνει; Δεν έχω δει» είπε αρχικά ο Τριαντάφυλλος.

«Τι είναι το Non binary;» αναρωτήθηκε ο τραγουδιστής όταν οι δημοσιογράφοι τον ενημέρωσαν για το σκετς του Μάρκου Σεφερλή και το Nemo.

«Το ουδέτερο; Α, δεν είσαι “ο”, “η” και είσαι “το”; Α, οκ. Το σπίτι, το αμάξι. Δε ξέρω παιδιά. Πραγματικά. Νομίζω όλους πρέπει να τους αγαπάμε και να τους σεβόμαστε. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εγώ έχω φίλους και γνωστούς μου στη Ρόδο που λέγανε ότι είναι ο Ναπολέων ή ο Αγαμέμνωνας και τους είχαν κλείσει μέσα.

Εγώ ξέρω, “Ο Γιώργος, ο Γιάννης, η Μαρία”, έτσι ξέρω από μικρό παιδί. Δε ξέρω τι έχει αλλάξει τον τελευταίο μήνα, δυο, τρεις. Μη παρεξηγηθώ, μη το κόψετε αυτό. Ο κάθε άνθρωπος έχει στο μυαλό του κάποια πράγματα.

Ο κάθε άνθρωπος έχει στο μυαλό του κάποια πράγματα για τον εαυτό του, δε μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό… Έτσι πιστεύει… Θα ήθελα να γνωρίσει έναν τύπο να δω τι σκέφτεται να δω τι είναι» σχολίασε στη συνέχεια ο Τριαντάφυλλος.

Με τη σειρά της η Δέσποινα Καμπούρη θέλησε να σχολιάσει την δήλωση αυτή του τραγουδιστή. Η ίδια στην εκπομπή είπε: «Η εξίσωση του Ναπολέοντα με το μη-δυαδικό φύλο είναι λίγο υπερβολική θα έλεγε κανείς.

Δεν έχει καμία σχέση το πώς αισθάνεται σεξουαλικά ένας άνθρωπος με το πώς θα ήθελε να φαίνεται στους άλλους… αλλά εντάξει, δεν περίμενα κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Καμπούρη αμέσως μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος.

«Το non-binary είναι το μη-δυαδικό φύλο, ένας άνθρωπος δηλαδή που δεν αισθάνεται ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Είναι επίσημος χαρακτηρισμός», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1.

«Κάνουμε την κουβέντα, γιατί ακούγονται απόψεις που φέρνουν πραγματικά τους ανθρώπους που γεννιούνται και αισθάνονται έτσι σε δύσκολη θέση», παρατήρησε από την πλευρά της η Εβελίνα Νικόλιζα.

«Εγώ το μόνο που κατανοώ σε αυτό που λέει ο Τριαντάφυλλος, γιατί είμαστε και κοντά στην ηλικία, είναι ότι όλη μας η κουλτούρα διαμορφώνεται από την παιδική μας ηλικία. Η μεγάλη αλλαγή θα γίνει όταν οι γενιές αυτές φύγουν από τη ζωή», σχολίασε ο Θανάσης Πάτρας, με τον Μίλτο Μακρίδη να τονίζει ότι είναι θέμα εκπαίδευσης.

«Δεν είναι μόνο θέμα εκπαίδευσης, έχει να κάνει και με την ενσυναίσθηση. Εάν εγώ έχω απέναντί μου έναν άνθρωπο που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως “το“, πρέπει να αποδεχθώ αυτό το δικαίωμά του. Αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ότι προσβάλλονται, πρώτη φορά το ακούτε;», υπογράμμισε η Δέσποινα Καμπούρη.

To άρθρο Τριαντάφυλλος: «Τι είναι το non binary; Έχω φίλους που έλεγαν ότι είναι ο Αγαμέμνωνας και τους έκλειναν μέσα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button