Τεχνολογιά

Θρίλερ στο ναυάγιο του Bayesian – Galaksias Portal News

Θρίλερ με διεθνείς προεκτάσεις εκτυλίσσεται γύρω από το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ Bayesian, που βυθίστηκε τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς.

Οι αρχές της Ιταλίας έχουν την υπόνοια ότι οι σκληροί δίσκοι του επιχειρηματία, που περιέχουν κωδικούς και απόρρητα έγγραφα, θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιταλοί εισαγγελείς φοβούνται επίσης ότι επίδοξοι κλέφτες, μπορεί να προσπαθήσουν να φτάσουν στο ναυάγιο, για να αρπάξουν ακριβά κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών αφορά τους δύο σκληρούς δίσκους με τα απόρρητα αρεία του Λιντς, που βρίσκονται στα χρηματοκιβώτια του βυθισμένου γιοτ και «θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια».

Οι ιταλικές Αρχές επιβεβαίωσαν στο CNN ότι οι σκληροί δίσκοι του Λιντς θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, και ζήτησαν να φυλάσσεται στενά το σκάφος με επιφανειακή και υποβρύχια επιτήρηση.

«Έγινε δεκτό ένα επίσημο αίτημα για πρόσθετη ασφάλεια του ναυαγίου, μέχρι να μπορέσει να ανελκυστεί» δήλωσε στο CNN ο Φραντσέσκο Βενούτο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To γαϊτανάκι των νέων ανησυχιών ξεκίνησε όταν οι επιζώντες από το ναυάγιο αποκάλυψαν στις αρχές ότι ο Λιντς «δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες cloud» και κρατούσε τα απόρρητα έγγραφα και τα δεδομένα του μαζί του.

Ο Λιντς πιστεύεται ότι είχε διασυνδέσεις με βρετανικές, αμερικανικές και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών και είχε πουλήσει την Darktrace, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στον κυβερνοχώρο που ίδρυσε, στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Orlando Bravo, συνιδρυτή και διευθύνοντα συνεργάτη της Thoma Bravo με έδρα το Σικάγο, έναντι 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Guardian, η προηγούμενη εταιρεία του Λιντς, Autonomy, την οποία πούλησε στη Hewlett-Packard το 2011, ήταν επίσης συνδεδεμένη με κυβερνητικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και φέρεται να ειδικευόταν σε «προηγμένα συστήματα υποκλοπής υπολογιστών».

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο ναυάγιο νεκρός ανασύρθηκε ένας ακόμη άνθρωπος διεθνούς κύρους και επιρροής: Ο πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, που είναι επίσης πιθανόν έγγραφα και αρχεία του να είχαν ενδιαφέρον για τις μυστικές υπηρεσίες κάποιων μεγάλων χωρών.

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button