Πολιτική

Ο Χατζηδάκης απάντησε με Δελτίο Τύπου για τα κόκκινα δάνεια – Ο Σαλμάς παραπέμπεται για καταγγελίες που δεν έχουν σχέση με την ερώτηση – Galaksias Portal News

Για αναπάντητα ερωτήματα από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, που ήταν μεταξύ των «11» που κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, σχολιάζοντας δε και τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από το κόμμα.

«Ο κ. Σαλμάς παραπέμπεται για κάποιες καταγγελίες που έκανε και δεν έχει σχέση με την ερώτηση, η οποία έγινε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα κόκκινα δάνεια», δήλωσε ο Γιώργος Βλάχος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 το πρωί της Δευτέρας (23.09.24).

«Άκουσα τις καταγγελίες του κ. Σαλμά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και περίμενα τότε ότι ο πρωθυπουργός ή κάποιοι συνεργάτες του θα τον καλούσαν να δώσει εξηγήσεις και στοιχεία για όλα αυτά που είπε, αντ’ αυτού βλέπω ότι αυτό το θέμα μετά από τόσο καιρό σέρνεται ακόμη, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις σημερινές εξελίξεις», σημείωσε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε: «Η ερώτησή μας για τα κόκκινα δάνεια θα έλεγα ότι ήταν πολύ χρήσιμη για την κυβέρνηση, διότι θα μπορούσε ο κ. Χατζηδάκης να απευθυνθεί στις τράπεζες και να πει ότι “πιέζομαι πολύ, πρέπει κάποια πράγματα να τα διευκρινίσουμε”. Ο κ. Χατζηδάκης, το υπουργείο, μας απάντησε σε 24 ώρες, όχι όμως όπως θα έπρεπε. Μας απάντησε με Δελτίο Τύπου που έστειλε στους κυβερνητικούς συντάκτες και την επόμενη μέρα ενημερώθηκαν οι βουλευτές. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, αλλά εν πάση περιπτώσει ίσως να είναι σημεία των καιρών. Το ουσιαστικό είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σε αυτά που είπαμε. Ποια έμειναν αναπάντητα δεν θα κάνω το λάθος που έκανε ο κ. Χατζηδάκης να τα συζητήσω δημόσια, θα επανέλθω διαμέσου του κοινοβουλευτικού ελέγχου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ποια είναι η εικόνα του κόσμου για την κυβέρνηση, απάντησε: «Γίνεται μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Υπάρχουν προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί καλύτερα, όπως το θέμα της ενέργειας, το θέμα τη λειτουργίας της αγοράς. Είναι δύο θέματα που η κυβέρνηση προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει».

«Δεν είναι ότι μας απάντησε μια μέρα ο κ. Χατζηδάκης, την άλλη μέρα να του απαντήσουμε εμείς, εδώ δεν είναι βεντέτα. Εδώ είναι κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει όλοι να τα απαντήσουμε και να τα αναδείξουμε», συμπλήρωσε.

To άρθρο Γιώργος Βλάχος: Ο Χατζηδάκης απάντησε με Δελτίο Τύπου για τα κόκκινα δάνεια – Ο Σαλμάς παραπέμπεται για καταγγελίες που δεν έχουν σχέση με την ερώτηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button