Οικονομία

Ο πιο σοβαρός κίνδυνος για την οικονομία είναι ο πληθωρισμός των υπηρεσιών – Galaksias Portal News

Ο κίνδυνος του επίμονου πληθωρισμού στις υπηρεσίες είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την οικονομία, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάρτιν Κάζακς, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Κατά τη γνώμη μου, ο κίνδυνος του πληθωρισμού των τιμών των υπηρεσιών εξακολουθεί να είναι πιο σημαντικός αυτή τη στιγμή, αλλά καθώς προχωρούμε βήμα προς βήμα, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», δήλωσε ο Λετονός αξιωματούχος της ΕΚΤ στο πλαίσιο συνέντευξης σε εφημερίδα.

«Αναμφίβολα, η κατεύθυνση των επιτοκίων είναι πτωτική. Το πόσο γρήγορα θα γίνει η μείωση των επιτοκίων εξαρτάται από την περαιτέρω εξέλιξη της οικονομίας», προσέθεσε.

Η αύξηση των τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε σε μόλις 2,2% τον περασμένο μήνα και αναμένεται να συνεχίσει την επιβράδυνσή της τον Σεπτέμβριο, αν και ο πληθωρισμός των υπηρεσιών έχει κολλήσει γύρω στο 4%. Ταυτόχρονα, η παραγωγή αδυνατεί να ανακάμψει και η ΕΚΤ μείωσε τις προβλέψεις της για το 2024 – 2026 όταν μείωσε τα επιτόκια νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Ο Καζάκς δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει «να προσέξει να μην εκπλαγεί» σχετικά με τις πιέσεις στις τιμές στον τομέα των υπηρεσιών, αλλά πρόσθεσε ότι «ένας άλλος παράγοντας λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, και αυτός είναι η αδυναμία της οικονομίας».

«Η οικονομία είναι αδύναμη και αν τα επιτόκια παραμείνουν πολύ υψηλά για πολύ καιρό, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει άσκοπη επιβράδυνση της οικονομίας και αύξηση της ανεργίας», δήλωσε ο Κάζακς.

To άρθρο Κάζακς (ΕΚΤ): Ο πιο σοβαρός κίνδυνος για την οικονομία είναι ο πληθωρισμός των υπηρεσιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button