Πολιτική

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε νέες συλλήψεις για το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ

Νέες συλλήψεις μελών του κυκλώματος που διέπραττε απάτες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έδρασαν άμεσα, ενώ αποκάλυψε πως θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις γύρω από το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ.

«Δράσαμε καίρια και αποτελεσματικά, έχουν συλληφθεί οι υπεύθυνοι, η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση αυτή. Θα έρθουν κι άλλες πολύ σύντομα», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Ερωτώμενος για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τα χειρουργεία και τις εφημερίες υπογράμμισε πως, οι μεγάλοι πολιτικοί του στόχοι στη δεύτερη θητεία του είναι η μείωση της αναμονής για τα μη επείγοντα χειρουργεία καθώς και η μείωση στις ώρες αναμονής στις εφημερίες, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να ξεπεράσουν τις δέκα και δώδεκα ώρες, όπως είπε. Σημείωσε, δε πως «σύστημα εφημεριών στον πλανήτη χωρίς αναμονή δεν υφίσταται, αλλά μπορούμε να μειώσουμε τις ακραίες περιπτώσεις».

Για το θέμα της αύξησης των τιμών στα φάρμακα ο κ. Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος πως επί θητείας του «οι μειώσεις των τιμών είναι πολύ περισσότερες των αυξήσεων», ενώ σχολιάζοντας σημερινά πρωτοσέλιδα που αναφέρουν το αντίθετο, εξήγησε πως αυτά αφορούν στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, η διακύμανση της τιμής των οποίων γίνεται από τις εταιρείες χωρίς καμία παρέμβαση από το Υπουργείο με νομοθετική ρύθμιση του 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ελλείψεις προσωπικού και άγονες περιοχές

Για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως «πράγματι, έχουμε εξαιρετικά λίγους παθολόγους στην Ελλάδα, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», προαναγγέλλοντας ρύθμιση που θα περιλαμβάνει άρθρο με πολύ ισχυρά κίνητρα προς τους νέους γιατρούς να επιλέξουν την ειδικότητα της παθολογίας, ενώ ανέφερε πως οι ενέργειες δεν θα σταματήσουν εκεί.

«Με μια συγκροτημένη πολιτική και νέες προκηρύξεις, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε σημαντική ενίσχυση στις άγονες περιοχές», σημείωσε, ωστόσο, αναφορικά με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, φέρνοντας και το παράδειγμα της Κύπρου, παραδέχτηκε πως «θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε».

 

 

To άρθρο Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε νέες συλλήψεις για το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button