Πολιτική

Προσπαθεί να γίνει ο ήρωας των κόκκινων δανείων – Galaksias Portal News

«Τις είδα τις δηλώσεις και κάνει μια προσπάθεια μετά από την αυτονόητη απόφαση διαγραφής του να καταστήσει τον εαυτό του ως ήρωα ή θύμα των κόκκινων δανείων ή νομοσχεδίων. Η ίδια η πραγματικότητα τον αμφισβητεί και τις αιτιάσεις του», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την αντίδραση του Μάριου Σαλμά για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Και συνέχισε: «Δεν ήταν μόνο ο κ. Σαλμάς που δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται και κάποιοι εκ των βουλευτών που απείχαν είτε καταψήφισαν είτε είναι μέλη της κυβέρνησης και όλοι ασκούν την κριτική τους. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρχε καν κομματική πειθαρχία σε αντίθεση με άλλα κόμματα», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Και ο ίδιος  συνέχισε: «Στα κόκκινα δάνεια ο κ. Σαλμάς έκανε μια ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές και η ερώτηση απαντήθηκε άμεσα και η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επικρότησε την διαδικασία των ερωτήσεων.  Το να προσπαθεί ο κ. Σαλμάς να πει ότι διεγράφη για την ερώτηση που έκανε νομίζω ότι είναι κάτι που η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά.

Ο κ. Σαλμάς διεγράφη γιατί σε αντίθεση με άλλους βουλευτές της ΝΔ και τι προβλέπει η λειτουργία της ΚΟ της ΝΔ συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις της στιγμή που είχε κάνει ερώτηση για το θέμα αυτό στις 25 Ιουνίου απάντησε η κα Μενδωνη στις 28/06 και όταν του ζητήθηκε να επανέλθει δεν επανήλθε. 

Ζήτησε έγγραφα και του επιδόθηκαν και μάλιστα από την αρμόδια υπουργό και έχουν ασκηθεί όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα βοηθήματα και έχουν απορριφθεί».

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, «επειδή ανήκουμε σε μια παράταξη που σέβεται τους θεσμούς και την δικαιοσύνη αν κρίνουμε ότι υπάρχει κάτι με ποινική διάσταση πηγαίνουμε στην δικαιοσύνη και δεν παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια και διατυπώνουμε κατηγορίες.

Όταν κάποιος επαναλαμβάνει ξανά και ξανά από την ΚΟ κάτι το οποίο έχει ήδη απαντηθεί και δεν επιλέγει το δρόμο της δικαιοσύνης εκτός από αντίθετη στάση γεννά και αι εύλογα ερωτήματα. ‘Ηταν μια απόφαση αυτονόητη και ομόφωνη και προχωράμε παρακάτω για το σύνολο των υπόλοιπων βουλευτών μας. Είναι λάθος να συνδέουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο.

Δεν θα πυροβολούμε τα πόδια μας αλλά όταν αυτοί που έβγαιναν στους δρόμους με πανό και έλεγαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη άφησαν 40% κόκκινα δάνεια και δε έκαναν τίποτα και εμείς μειώσαμε τα κόκκινα δάνεια στο 7,5% τότε δεν θα υπονομεύσουμε εμείς την πολιτική μας».

Για το αν είναι μήνυμα προς τους άλλους βουλευτές αν υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν να σταματήσουν είπε: «Δεν υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια και απευθύνει ερώτηση και παίρνει απάντηση και να επιμένει με τις ίδιες αιτιάσεις σε κανάλι. Η συμπεριφορά για την οποία διεγράφη ο κ. Σαλμάς είναι ατομική συμπεριφορά».  

To άρθρο Μαρινάκης για τη διαγραφή Σαλμά από την ΚΟ της ΝΔ: Προσπαθεί να γίνει ο ήρωας των κόκκινων δανείων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button