Τεχνολογιά

Ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ, Ράιαν Ρουθ, είχε γράψει επιστολή όπου αναφερόταν σε απόπειρα δολοφονίας

Ο άνδρας που κατηγορείται ότι κρυβόταν με ένα όπλο κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα στην προσπάθεια προφανώς να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο έγραψε μια επιστολή πριν από μήνες όπου μιλούσε για «απόπειρα δολοφονίας» και προσέφερε αμοιβή για τη αφαίρεση της ζωής του Τραμπ, όπως ανέφεραν σήμερα εισαγγελείς στις ΗΠΑ.

Ο Ράιαν Ρουθ, 58 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα με όπλο αφού φέρεται να στόχευσε με ένα ντουφέκι μέσα από τα δέντρα στις 15 Σεπτεμβρίου ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία έπαιζε γκολφ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, σύμφωνα με ποινική καταγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρουθ αναμένεται να εμφανιστεί για μια ακρόαση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας κατά την οποία οι εισαγγελείς αναμένεται να ζητήσουν από έναν δικαστή να διατάξει τη συνέχιση της προφυλάκισης μέχρι τη δίκη του. Σε δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε πριν από την ακρόαση, εισαγγελείς ανέφεραν ότι αρκετούς μήνες πριν από το συμβάν, ο Ρουθ είχε πετάξει ένα χειρόγραφο γράμμα που απευθυνόταν στον “κόσμο” στο οποίο προσφερόταν αμοιβή για τη δολοφονία του Τραμπ.

«Ήταν μια απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ αλλά σας απογοήτευσα», έγραψε ο ύποπτος, σύμφωνα με το έγγραφο. «Θα προσφέρω 150.000 δολάρια σε όποιον μπορεί να τελειώσει τη δουλειά».

Η επιστολή βρέθηκε σε ένα κουτί που παραδόθηκε από έναν μη κατονομαζόμενο πολίτη μάρτυρα και το οποίο περιείχε επίσης πυρομαχικά, έναν μεταλλικό σωλήνα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισαγγελείς δήλωσαν επίσης πως όταν ο Ρουθ συνελήφθη αυτόν τον μήνα, στο αυτοκίνητό του βρέθηκε μια χειρόγραφη λίστα ημερομηνιών του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου όπου ο Τραμπ είχε εμφανιστεί ή αναμενόταν να εμφανιστεί. Ανέφεραν πως η έρευνα στα αρχεία του κινητού τηλεφώνου του έδειξε πως οι συσκευές είχαν εντοπιστεί από πύργους κινητής τηλεφωνίας κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ όπου έλαβε χώρα το συμβάν και στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο όπου ζει ο Τραμπ.

Ο Ρουθ κατηγορείται για κατοχή πυροβόλου όπλου ως καταδικασμένος για κακουργηματική πράξη και κατοχή πυροβόλου όπλου με κατεστραμμένο σειριακό αριθμό. Θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες.

Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) των ΗΠΑ εντόπισε το όπλο και πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του Ρουθ, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να διαφύγει, σύμφωνα με την καταγγελία. Ο Ρουθ συνελήφθη αργότερα σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως ο Ρουθ δεν πυροβόλησε στο γήπεδο γκολφ και δεν είχε στο οπτικό του πεδίο τον Τραμπ που βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει το κίνητρο του συμβάντος, το οποίο σύμφωνα με το FBI διερευνάται ως προφανής απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Ρουφ έχει ποινικό ιστορικό. ‘Ηταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και είχε δώσει συνέντευξη για την προσπάθειά του να στρατολογήσει Αφγανούς για να πολεμήσουν κατά της ρωσικής εισβολής.

Σε ένα βιβλίο που εξέδωσε ο ίδιος το 2023, ο Ρουθ έγραψε πως το Ιράν είναι «ελεύθερο να δολοφονήσει τον Τραμπ» επειδή απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία για την Τεχεράνη όταν ήταν πρόεδρος.

Τον Δεκέμβριο του 2002, ο Ρουθ είχε καταδικαστεί στη Βόρεια Καρολίνα για κατοχή όπλου που προκαλεί μαζικό θάνατο και καταστροφή. Είχε καταδικαστεί επίσης για κατοχή κλεμμένων αγαθών το 2010, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.

Δεδομένα κινητού τηλεφώνου έδειξαν πως ο Ρουθ μπορεί να περίμενε στην περιοχή σχεδόν 12 ώρες, περίπου από τις 2.00 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ., όταν εντοπίστηκε το όπλο, σύμφωνα την ποινική δίωξη.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button