Εργασία

Παράσταση διαμαρτυρίας για το ατύχημα στην Motor Oil

Παράσταση διαμαρτυρίας για το ατύχημα στην Motor Oil θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 18:00 (Αναχώρηση 16:30 από τη πλατεία Καραϊσκάκη).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  • Το τελευταίο μεγάλο “ατύχημα” στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, ήρθε να ξυπνήσει άσχημες μνήμες και να προστεθεί σε μια μακριά αλυσίδα ατυχημάτων – εργοδοτικών εγκλημάτων, όπου αναδεικνύουν ότι η προστασία των ζωών των εργαζομένων λογίζονται ως κόστος για Ομίλους, Κυβερνήσεις και Δήμους. Όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο ατύχημα δεν εξελίχθηκε σε ένα βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης, λόγω της αυταπάρνησης των εργαζομένων και του πυροσβεστικού Σώματος.
  • Και για αυτό το συμβάν με τους τόσους τραυματίες, όπως και για τους 70 νεκρούς συναδέλφους στους δήμους από το 2015, δεν φταίει η κακιά η ώρα. Όταν οι συνθήκες εργασίας χαρακτηρίζονται από την εντατικοποίηση, τις ατέλειωτες υπερωρίες, την κατά κόρον χρησιμοποίηση πιο ”φτηνών” εργολαβικών εργαζόμενων, την απουσία των αναγκαίων μέτρων προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων γιατί «κοστίζουν», τέτοια εργοδοτικά εγκλήματα θα συμβαίνουν.
  • Πόσο μάλλον που γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της πλήρους απουσίας του κρατικού ελέγχου που αφήνει ασύδοτες τις επιχειρήσεις και τους Δήμους, με την Επιθεώρηση Εργασίας να παίζει μόνο διακοσμητικό ρόλο. Αλήθεια, τι έγινε μετά τους ελέγχους στους Δήμους στα τέλη του 2023 – αρχές του 2024; Μήπως διορθώθηκε τίποτα; Μήπως επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο ή υποχρεωτική κρατική παρέμβαση για τα ΜΑΠ, για τις εξετάσεις, για τα εξαθλιωμένα Γκαράζ και Οχήματα.
  • Η οργή ξεχειλίζει και για την αντιμετώπιση της ίδιας της εταιρίας για το συμβάν που για να καθησυχάζει τους επενδυτές, αναφέρει: “Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικοτεχνικές βλάβες για τις οποίες η εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη – τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών ως συνέπεια της όποιας διακοπής εργασιών”. Το συμπέρασμα είναι ότι εφόσον τα κέρδη είναι ασφαλισμένα, ποιος νοιάζεται για τους εργαζόμενους! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το πρώτο εξάμηνο του 2024 αύξησε τα κέρδη της η Motor Oil κατά 31.44%! Ούτε είναι τυχαίο που η εταιρία ανεφοδιάζει πλοία για λογαριασμό του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, για να συνεχίζει αυτό, με τις ευλογίες και της κυβέρνησής της ΝΔ, τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.
  • Με τη δική μας πάλη, με τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να πετύχουμε να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα, να δουλεύουμε τελικά με ασφάλεια. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα.
  • Απαιτούμε να ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας μας σε δήμους και ομίλους, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ενταθούν τώρα οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας.
  • Απαιτούμε να σταματήσει η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και ο ανεφοδιασμός από το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button