Πολιτισμός

Φεστιβάλ Design στις Βρυξέλλες | Euronews

Με έργα και χρώματα καλλιτεχνών γέμισε κάθε γωνιά της βελγικής πρωτεύουσας

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ design είναι μια από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες. Σχεδόν σε κάθε γωνιά της βελγικής πρωτεύουσας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν δημιουργίες εκλεκτών και σουρεαλιστικών καλλιτεχνών, όπως του Γιακόπο Κόνινγκ.

«Κάθε μέρα αισθάνομαι ότι ο κόσμος είναι παράλογος. Επομένως μπορώ να δημιουργώ πράγματα που για μένα είναι παράλογα. Όμως αν το δείτε από άλλη σκοπιά, ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως νομίζει» ανέφερε στο euronews o νεαρός καλλιτέχνης.

Τα έργα του είναι εμπνευσμένα από τον ντανταϊσμό, το καλλιτεχνικό κίνημα της αισθητικής αναρχίας το οποίο αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ο ντανταϊσμός επικεντρώνεται στην εξύμνηση του τυχαίου, σε ό,τι δεν έχει νόημα στην αρχή, αλλά μετά μπορείς να του δώσεις τη δική σου αίσθηση κάνοντας το πραγματικότητα», δήλωσε ο Κόνινγκ.

Δεκάδες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Μερικές από αυτές αναδεικνύουν την καινοτομία σε ορισμένα σχέδια, με πολύ συγκεκριμένη λειτουργία.

Όπως για παράδειγμα τα παιδικά αναπηρικό καροτσάκια. Ονομάζονται Hugo και στόχος είναι να επαναχρησιμοποιηθούν και να είναι πιο ανθεκτικά από τα συνηθισμένα αναπηρικά καροτσάκια».

«Δυστυχώς δεν μπορούν όλες οι οικογένειες να αγοράζουν κάθε ένα με δύο χρόνια αναπηρικά καροτσάκια. Είναι ένα καινοτόμο ρυθμιζόμενο πλαίσιο, που μόνο εδώ μπορείτε να δείτε, που επιτρέπει στο αναπηρικό καροτσάκι να διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού» δήλωσε στο euronews η Ντανιέλα Βερβλοέτ, Project Manager του Τσεχικού Κέντρου στις Βρυξέλλες.

Το Φεστιβάλ Design θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες τον Σεπτέμβριο του 2025.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button