Εργασία

Εργαζόμενοι κατά Δημοτικής Αρχής: Και μετακινεί αυθαίρετα & τρομοκρατεί, διαλύοντας τους παιδικούς σταθμούς

«Μπαράζ» τρομοκρατικών μετακινήσεων καταγγέλλεται από εργαζόμενους κατά Δημοτικής αρχής και ως αποτέλεσμα έχει… να διαλύονται δομές!

Η υπόθεση αφορά το Δήμο Ηγουμενίτσας και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από εργαζόμενους ενώ παρενέβη και ο Σύλλογος Εργαζομένων μιλώντας για λογικές Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” στο Δήμο!

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δ. Ηγουμενίτσας αναφέρει:

«Μπαράζ μετακινήσεων από τη Δημοτική Αρχή, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας με κριτήριο τη ρουσφετολογία.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες ανατροπές και αβεβαιότητα για πολλές και πολλούς συναδέλφους εργαζόμενες και εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας . Ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις των ΕΣΠΑ ,οι συνάδελφοι ειδοποιήθηκαν ότι δεν θα εργαστούν για αυτή τη χρονιά στον ΠΣ για τον οποίο προσλήφθηκαν αλλά σε κάποιον άλλον ΠΣ.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται χωρίς εμφανή κριτήρια επιλογής, χωρίς οι ίδιοι να την έχουν αιτηθεί η αν συμφωνούν και αν ακόμη μπορούν πρακτικά να ανταπεξέλθουν στις μετακινήσεις αυτές. Και αυτό κυριολεκτικά λίγες μέρες από το άνοιγμα των ΠΣ ανατρέποντας ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους, της ζωής τους και των οικογενειών τους μέσα στη σχολική αυτή χρονιά

Μετακινήσεις λόγω εμπάθειας βέβαια δεν έλειψαν από το προσκήνιο αφού οι λόγοι για τους οποίους έγιναν κάποιες από αυτές δεν είναι ξεκάθαροι . Αν και οι περισσότεροι υπάλληλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, Δημοτική Αρχή συντάσσεται με το ρητό διαίρει και βασίλευε…

Σε κλίμα τρομοκρατίας η Δημοτική Αρχή θέλει να διαλύσει τους Παιδικούς Σταθμούς και την Εύρυθμη λειτουργία αυτών αφού οι υπάλληλοι για ακόμα μια φορά θα πληρώσουν τα σπασμένα των προσωπικών αντιπαραθέσεων και τις εμμονές.

Όσο για την “εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών” αυτό που χρειάζεται, όλα αυτά τα χρόνια, είναι επαρκείς προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες χωρίς τον κανόνα των μετακινήσεων και χωρίς να εμποδίζεται η λήψη των αδειών που δικαιούνται οι εργαζόμενες.

Ζητάμε:

  • Η Δημοτική Αρχή να ανακαλέσουν κάθε άδικη μετακίνηση εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button