Τεχνολογιά

«Ρατσιστικό όργιο της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος Ρομά» – Galaksias Portal News

Η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) καταγγέλλει την Ελληνική Αστυνομία για «ρατσιστικό όργιο» σε βάρος Ρομά, καθώς έκανε χρήση «σφαιρών και δακρυγόνων για να διακόψει ένα γλέντι και να επιβάλει την τάξη».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει τα εξής:

«Η επιδρομή ομάδας της ΟΠΚΕ με πυροβολισμούς και δακρυγόνα για τη διακοπή γλεντιού και την επιβολή “κοινής ησυχίας” στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, τα ξημερώματα είναι μια νέα ρατσιστική πρακτική του υπουργού ΠροΠο, Χρυσοχοΐδη σε βάρος των Ρομά. Έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ενώ έστειλαν στο νοσοκομείο ακόμη και γυναίκα, τραυματίζοντας την με κλωτσιές και γροθιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες ΟΠΚΕ συμπεριφέρθηκαν ως ομάδα κρούσης Χρυσαυγιτών, προχωρώντας σε ένα πογκρόμ κατά ανθρώπων και ό,τι βρίσκονταν μπροστά τους. Επιτέθηκαν σε γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη διακοπή του γλεντιού. Έσπασαν δύο αυτοκίνητα ενώ εισέβαλαν στο σπίτι, καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έπιπλα, τζάμια παραθύρων ακόμη και το πλυντήριο.

Έριξαν δακρυγόνα, αλλά και αρκετές σφαίρες, των οποίων τους κάλυκες μάζευαν, όχι τόσο σχολαστικά, όπως φάνηκε από το απομεινάρι της σχετικής φωτογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρατσιστικό όργιο της ΕΛΑΣ σε βάρος Ρομά με σφαίρες και δακρυγόνα …για την επιβολή «κοινής ησυχίας»!!!

Η επιδρομή ομάδας…

Posted by Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή on Sunday, September 22, 2024

 

Η επιδρομή αυτή δεν είναι τυχαία. Τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση παίζει ξεδιάντροπα το χαρτί του ρατσισμού κατά των Ρομά σε μια περίοδο που βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή του κόσμου για την ακρίβεια και τη διάλυση του ΕΣΥ. Με επιχειρήσεις σκούπα σε καταυλισμούς Ρομά και μια ενορχηστρωμένη καμπάνια “κατά της εγκληματικότητας” επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τις δικές βάρβαρες επιθέσεις στις ζωές όλων, που σπέρνουν την φτώχεια και στερούν την πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία. Η κυβέρνηση του Άδωνι Γεωργιάδη που διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία, του Πιερρακάκη που συγχωνεύει τα σχολεία διώχνοντας μαθητές, του “πάμε και όπου βγει” στα τρένα, αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της στους Ρομά και τους μετανάστες.

Όμως, η επίθεση με όπλα και δακρυγόνα ομάδας ΟΠΚΕ για την επιβολή “κοινής ησυχίας” ξεπερνά τα όρια.

Αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές “νόμου και τάξης” σε βάρος των Ρομά έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές όπως του Νίκου Σαμπάνη, του Κώστα Φραγκούλη και του Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Απαιτούμε να σταματήσει η ρατσιστική στοχοποίηση των Ρομά από την κυβέρνηση και την Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη.

Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί για τους ξυλοδαρμούς και τις καταστροφές που προκάλεσαν και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Να βάλουμε φρένο στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας κατά των Ρομά».

 

Η ΚΕΕΡΦΑ δημοσίευσε και την παρακάτω μαρτυρία σχετικά:

Μαρτυρία για την επίθεση της ΟΠΚΕ σε γλέντι Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπυργο

Βίντεο μαρτυρία για την επίθεση της ΟΠΚΕ σε γλέντι Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:
Ρατσιστικό όργιο της ΕΛΑΣ σε βάρος Ρομά με σφαίρες και δακρυγόνα …για την επιβολή «κοινής ησυχίας»!!!

Η επιδρομή ομάδας της ΟΠΚΕ με πυροβολισμούς και δακρυγόνα για τη διακοπή γλεντιού και την επιβολή «κοινής ησυχίας» στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, τα ξημερώματα είναι μια νέα ρατσιστική πρακτική του υπουργού ΠροΠο, Χρυσοχοϊδη σε βάρος των Ρομά. Έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ενώ έστειλαν στο νοσοκομείο ακόμη και γυναίκα, τραυματίζοντας την με κλωτσιές και γροθιές.

Οι ομάδες ΟΠΚΕ συμπεριφέρθηκαν ως ομάδα κρούσης χρυσαυγιτών, προχωρώντας σε ένα πογκρόμ κατά ανθρώπων και ό,τι βρίσκονταν μπροστά τους. Επιτέθηκαν σε γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη διακοπή του γλεντιού. Έσπασαν δύο αυτοκίνητα ενώ εισέβαλαν στο σπίτι, καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έπιπλα, τζάμια παραθύρων ακόμη και το πλυντήριο.

Έριξαν δακρυγόνα αλλά και αρκετές σφαίρες, των οποίων τους κάλυκες μάζευαν, όχι τόσο σχολαστικά, όπως φάνηκε από το απομεινάρι της σχετικής φωτογραφίας.

Η επιδρομή αυτή δεν είναι τυχαία. Τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση παίζει ξεδιάντροπα το χαρτί του ρατσισμού κατά των Ρομά σε μια περίοδο που βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή του κόσμου για την ακρίβεια και τη διάλυση του ΕΣΥ. Με επιχειρήσεις σκούπα σε καταυλισμούς Ρομά και μια ενορχηστρωμένη καμπάνια «κατά της εγκληματικότητας» επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τις δικές βάρβαρες επιθέσεις στις ζωές όλων, που σπέρνουν την φτώχεια και στερούν την πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία. Η κυβέρνηση του Άδωνι Γεωργιάδη που διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία, του Πιερρακάκη που συγχωνεύει τα σχολεία διώχνοντας μαθητές, του «πάμε και όπου βγει στα τρένα, αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της στους Ρομά και τους μετανάστες.
Όμως, η επίθεση με όπλα και δακρυγόνα ομάδας ΟΠΚΕ για την επιβολή «κοινής ησυχίας» ξεπερνά τα όρια.

Αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές «νόμου και τάξης» σε βάρος των Ρομά έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές όπως του Νίκου Σαμπάνη, του Κώστα Φραγκούλη και του Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Απαιτούμε να σταματήσει η ρατσιστική στοχοποίηση των Ρομά από την κυβέρνηση και την Αστυνομία του Χρυσοχοϊδη.
Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί για τους ξυλοδαρμούς και τις καταστροφές που προκάλεσαν και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Να βάλουμε φρένο στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας κατά των Ρομά.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Posted by Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή on Sunday, September 22, 2024

 

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button