Τεχνολογιά

«Ποτέ δεν μιλάω για στόχους όταν έχουν περάσει μόλις 3 μήνες στην σεζόν» – Galaksias Portal News

Στις δυσκολίες της αναμέτρησης αλλά και στα στοιχεία που τον κάνουν να είναι αισιόδοξος, αναφέρθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στη League Phase του UEFA Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας φιλοξενούνται από τη Γαλατάσαραϊ στο «Αλί Σαμί Γιεν» (Τετάρτη 25/9, 22:00, Cosmote Sport 2) κι ευελπιστούν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση αποσπώντας ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πόλη.

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ επεσήμανε πως υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορεί να κρίνουν έναν σημαντικό αγώνα αλλά ξεχώρισε τις στιγμές που βγαίνει η ατομική ποιότητα των παικτών, δε θέλησε να θέσει κάποιο στόχο στη διοργάνωση από τόσο νωρίς ενώ δε φάνηκε να πτοείται από το γεγονός πως τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας παρουσιάζουν ως φαβορί την «τσιμ μπομ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το αν επιτρέπει στον εαυτό του να απολαύσει αυτό το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης:

«Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Απόλαυσα το Σάββατο το ματς στον Βόλο, θα απολαύσω αυτό με την Γαλατάσαραϊ, θα απολαύσω και τα επόμενα. Έτσι είμαι φτιαγμένος. Σίγουρα ειναι μια διαδικασία που θα απολαύσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν έχει βάλει στόχο για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Europa League:

«Με ξέρετε πολύ καλά, οι παίκτες με γνωρίζουν πολύ καλά, με ενδιαφέρει μόνο το επόμενο ματς. Ποτέ δεν μιλάω για στόχους όταν έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες στην σεζόν. Είμαι αφοσιωμένος στο επόμενο παιχνίδι και προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου να το περάσουν αυτό σε όλη την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια έφτασε δυο φορές στα προημιτελικά του Conference League, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε μάθει να παίζουμε τρία ματς την εβδομάδα. Δεν θα είναι εύκολο ματς αυτό με την Γαλατάσαραϊ και είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό να έχει κάποιος όνειρα αλλά επειδή με γνωρίζετε, δεν βάζω ποτέ στόχους μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε μια χρονιά».

Για το ότι αγωνίζονται αρκετοί παίκτες στον ΠΑΟΚ που έπαιζαν παλαιότερα στην Τουρκία κι αν πήρε πληροφορίες από αυτούς:

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε για συγκεκριμένους παίκτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τουρκικό πρωτάθλημα, γνωρίζουμε την ποιότητα της Γαλατάσαραϊ, την ποιότητα των κορυφαίων τουρκικών ομάδων. Δεν χρειάστηκε να ρωτήσω κάποιον παίκτη ξεχωριστά για να μπορέσω να πάρω πληροφορίες, έχουμε τον τρόπο να βρίσκουμε τις πληροφορίες που θέλουμε».

Για το ότι αρχίζει ένα σημαντικό σερί αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη και ποια τα στοιχεία που πρέπει να δείξει η ομάδα:

«Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του δυσκολία, ανεξαρτήτως ποια ομάδα αντιμετωπίζεις. Οπότε πρέπει να προσέξεις είτε ένα ματς στην Ευρώπη, είτε στην Ελλάδα. Το κίνητρο των παικτών πρέπει να είναι το ίδιο όταν αντιμετωπίζουν μια ομάδα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογία στην Ελλάδα και επίσης το ίδιο σε αγώνες που παίζουν για ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ είναι πιο εύκολο για να δώσεις κίνητρο στους παίκτες. Το σημαντικότερο όλων είναι η πνευματική φρεσκάδα που πρέπει να έχουμε, γιατί είμαστε μια ομάδα που τηρεί το παιχνίδι με παιχνίδι. Για να είσαι επιτυχημένος μακροπρόθεσμα θα πρέπει να βάλεις όλους τους παίκτες σε διαδικασία να είναι ενεργοί και να έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτό θα βοηθήσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Είναι φυσιολογικό 3-4 παίκτες στους 27 να μην έχουν τόσο χρόνο, αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν οποτεδήποτε και να δίνουν το μάξιμουμ. Αυτά είναι τα στοιχεία για μια επιτυχημένη σεζόν. Θέλουμε να την απολαύσουμε, όπως απολαύσαμε την περσινή. Υπάρχουν και τακτικά στοιχεία, επιλογή παικτών, τι ταιριάζει σε κάθε αντίπαλο, πράγματα που αφορούν δηλαδή το τεχνικό επιτελείο».

Για τον αγώνα των δύο πρωτοπόρων σε Ελλάδα και Τουρκία και το πού θα κριθεί το ματς:

«Όλα θα παίξουν τον ρόλο τους. Και η τακτική και η αρχή του ματς και οι ατομικές ενέργειες και το πως θα τελειώσουμε το παιχνίδι, οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο που θα δώσουν δύναμη και φρεσκάδα στην ομάδα. Η τακτική δουλειά και η οργάνωση είναι σημαντική, αλλά σε κάθε περίπτωση η ατομική ποιότητα ενός παίκτη ξέρουμε μπορεί να κάνει την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, οι στιγμές των ποδοσφαιριστών. Στο τέλος αυτά κρίνουν ένα αποτέλεσμα και τα λάθη που μπορεί να γίνουν. Η πίστη, η θέληση και η αυτοπεποίθηση για να παλέψεις μέχρι το τέλος, είναι στοιχεία που μπορούν να κρίνουν ένα αποτέλεσμα».

Για το ότι η Γαλατάσαραϊ είναι το φαβορί κάτι που υπογραμμίζεται και στα ΜΜΕ της χώρας:

«Νομίζω ότι από την μια είναι φυσιολογικό να αισθάνονται αυτήν την υπεροχή λόγω της εξαιρετικής αρχής που έκανε στη σεζόν. Σε ό,τι αφορά εμάς, αποπνέουμε έναν σεβασμό για όσα έχουμε πετύχει και είναι ωραίο όταν σε σέβεται ο αντίπαλος, σκεπτόμενος ότι και εμείς είμαστε μια ομάδα σημαντική».

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός μέσος του στάθηκε αφενός στο πολύ δυνατό ρόστερ που έχει η Γαλατάσαραϊ αφετέρου ξεκαθάρισε πως είναι στο χέρι των «ασπρόμαυρων» να κάνουν μια καλή εμφάνιση ώστε να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σβαμπ:

Για το αν είναι ο αυριανός ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ:

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είναι ένα νέο σύστημα διεξαγωγής. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε παίξει δύσκολα παιχνίδια. Αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ και θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για το επίπεδο δυσκολίας που έχει η διοργάνωση:

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Θέλαμε να είμαστε στο Champions League. Αξίζουμε να είμαστε εδώ όμως και θα το απολαύσουμε. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την πρόκληση».

Για το πώς του φαίνεται το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης:

«Είναι σίγουρα κάτι ενδιαφέρον και διαφορετικό. Δεν ήταν κακό και το προηγούμενο φορμάτ. Είναι δύο έξτρα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το τι παιχνίδι περιμένει κόντρα στη Γαλατάσαραϊ:

«Είναι οκτώ παιχνίδια και μοιάζει λίγο η διαδικασία με τα ελληνικά Play Off. Δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε τοπ ομάδες. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δική μας ομάδα. Να είμαστε προσεκτικοί. Θα έχουν τον κόσμο τους, που θα ακούγονται δυνατά, αλλά θα έχουμε και εμείς τους δικούς μας που θα ακούγονται. Να εστιάσουμε στη δική μας ομάδα, αυτό είναι το κλειδί».

Για το γεγονός πως η Γαλατάσαραϊ έχει στο ρόστερ της παίκτες με βαριά βιογραφικά:

«Πάντα είναι ωραίο να παίζεις απέναντι σε μεγάλους παίκτες. Έχουμε και εμείς όμως καλούς παίκτες στην ομάδα μας. Έχουμε καλό και έμπειρο γκρουπ».

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button