Εργασία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις αποζημιώσεις από τον «Daniel»

Με παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (Καλλισθένους και Θεοφράστου), οι αγρότες της Αγιάς συνεχίζουν τον αγώνα που δίνουν εδώ και ένα χρόνο για να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Daniel».

Την απόφαση έλαβαν σε πρόσφατη σύσκεψη που οργανώθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και τους Αγροτικούς Συλλόγους του δήμου.

Στην Περιφέρεια τη συγκεκριμένη μέρα θα βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο υπουργών και του προέδρου του ΕΛΓΑ. Οι αγρότες θα ξεκινήσουν με τα αυτοκίνητά τους από την Αγιά στις 5.30 μ.μ.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες του δήμου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμμένουν στην άδικη απόφαση να εξαιρέσουν την Αγιά από τις αποζημιώσεις του “Daniel”. Το μόνο που ακούμε είναι υποσχέσεις, αλλά δεσμεύσεις και ανακοινώσεις δεν υπάρχουν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακόμα και σε αυτές τις λίγες δηλώσεις που κατατέθηκαν στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση από τις περσινές πλημμύρες, τα πορίσματα του ΕΛΓΑ που βγήκαν είναι μηδενικά πετώντας έξω από την αποζημίωση τους Αγιώτες παραγωγούς. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δικαιωθούμε. Θα μας βρουν πάλι μπροστά τους ενωμένους και δυνατούς ώσπου να αρθεί η παράλογη απόφασή τους».

Στη χθεσινή σύσκεψη αναδείχτηκε ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι συνολικά σε δεινή θέση καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται καθημερινά από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές, τις συχνές ζημιές αλλά και τη μειωμένη παραγωγή που φτάνει το 30% σε ορισμένες ποικιλίες μήλων.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button