Κόσμος

Επιχειρηματίας άνοιξε εστιατόριο με 70 πορτρέτα της Μελόνι στην Αλβανία – Πώς το αποφάσισε

Ένα εστιατόριο αφιερωμένο στη Τζόρτζια Μελόνι άνοιξε επιχειρηματίας στην Αλβανία, παίρνοντας «έμπνευση» από τη συμφωνία της χώρας του με την Ιταλία για τη φιλοξενία προσφύγων. Πρόκειται για ένα εστιατόριο, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της δείχνει ότι «όταν η κουζίνα, η τέχνη και η πολιτική ενώνονται, μπορείς να φτιάξεις πολύ ωραία πράγματα».

Το Trattoria Meloni είναι ένα εστιατόριο με θαλασσινά στο βόρειο λιμάνι του Σενγκίν.

Η Μελόνι επισκέφτηκε τον χώρο του κέντρου Σενγκίν τον Ιούνιο, πριν ανοίξει τις πόρτες του το εστιατόριο. Είναι ένα από τα δύο κέντρα που αναμένεται να ξεκινήσουν την επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου τις επόμενες εβδομάδες για όσους ανθρώπους διασχίζουν τη Μεσόγειο από τη βόρεια Αφρική και προωθούνται από την ιταλική ακτοφυλακή στην Αλβανία.

Ο Λούκα, γιος διάσημου Αλβανού ηθοποιού και ο ίδιος πρώην ηθοποιός, δήλωσε ότι γοητεύτηκε από την προσωπικότητα της Μελόνι, αποκαλώντας την «εξαιρετική». Το εστιατόριο έχει κατακλυστεί από 70 πορτρέτα της Μελόνι, στα οποία φαίνεται χαμογελαστή, σοβαρή, θυμωμένη και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Ο ιδιοκτήτης τους εστιατορίου, δήλωσε στον Guardian, ότι ελπίζει να ξαναδεί την Ιταλίδα πρωθυπουργό στο Σενγκίν και αυτή τη φορά να δοκιμάσει το φαγητό του και να θαυμάσει τα πορτρέτα της, που κοσμούν κάθε εκατοστό των τοίχων του εστιατορίου.

Τα πορτρέτα φιλοτεχνήθηκαν όλα από τον Χελιδών Χαλίτη, έναν γνωστό Αλβανό καλλιτέχνη.

Η Μελόνι είναι «πολύ ενδιαφέρον, δυνατός χαρακτήρας και, ακόμα και αν δεν ασπάζομαι τις πολιτικές της πεποιθήσεις, αυτό δεν με εμπόδισε από το να κάνω μια παθιασμένη δουλειά» είπε η Χαλίτι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button