Ελλάδα

Ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα μετά τις διαμαρτυρίες για τη σοβαρή υποστλέχωση – Τι υποσχέθηκε το υπουργείο – Galaksias.com

Γυμνάσιο – Λύκειο Σφακίων: Ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα μετά τις διαμαρτυρίες για τη σοβαρή υποστλέχωση – Τι υποσχέθηκε το υπουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι διαμαρτυρίες των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας

Επανέναρξη τις λειτουργίας και -ουσιαστικά πρώτη- έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Σφακίων, μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις μαθητών-γονέων και τη στήριξη της δημοτικής αρχής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, οι διαμαρτυρίες προκάλεσαν το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας, με τον γενικό γραμματέα Γιάννη Κατσαρό να επικοινωνεί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη νομική τους σύμβουλο, παρουσία των δύο διευθυντών των σχολικών μονάδων, και να τους διαβεβαιώνει ότι έως το τέλος της εβδομάδας οι κενές θέσεις των εκπαιδευτικών στα δύο σχολεία θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό.

Ήδη, με εντολή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλη Χριστοδουλάκη, οι πρώτοι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν να καλύπτουν τα κενά του σχολείου και τα δύο σχολεία θα έχουν ένα 5ωρο διδασκαλίας σε όλα τα τμήματά τους, για αρχή, με στόχο την πλήρη κάλυψη των θέσεων το επόμενο διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κουδούνι στα Σφακιά χτύπησε με μόλις δύο καθηγητές (μία φιλόλογο παράλληλης στήριξης και έναν μαθηματικό με ειδική άδεια) και τους δύο διευθυντές των αντίστοιχων σχολικών εβδομάδων, κάτι που δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί ούτε μία ώρα σχολικού μαθήματος.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button